Hlavní navigace

Názor k článku P2P půjčky dorazily do Česka od Ladislav Klimek - Sice nevím, jak přesně fungují ty zahraniční služby,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2010 10:23

    Ladislav Klimek

    Sice nevím, jak přesně fungují ty zahraniční služby, ale mám obavy, aby to nebyl ten případ kopie něčeho ze zahraničí s tím, že bylo zkopírováno vše, kromě toho nejdůležitějšího - jádra věci, které prostě uniklo. Nebylo by to poprvé, ani naposled.

    Jinak si nedokážu vysvětlit, jak někdo může chtít v Česku prorazit se systémem půjček s nulovými zárukami splatnosti? Už vidím ty nadšené věřitele, jak stojí ve frontě... Pokud má USA 20% nesplácených půjček, kolik jich asi bude mít Česko, s naší národní mentalitou "ojebej co můžeš", zvláště když se dostane do povědomí, že tato služba nemůže prověřit registry dlužníků? Smrdí to už teď. A poslední odstavec článku to jen podtrhuje.

    A provozovatel že spoléhá na rozčarování společnosti z nízkých úroků a vysokých poplatků v bankách? Ale ale... Kdo dneska nechce platit zbytečné poplatky, najde si nízkonákladovou banku, mBank, Fio, budou další... a má to dávno pořešeno. Kdo chce spořit nebo investovat a jde mu o výnosy, těžko bude rozčarován z nízkého úroku v bance, protože kdo chce investice skutečně zhodnocovat, těžko to bude dělat na běžném bankovním účtu s úrokem 0,1% - to že je hlavní argument provozovatele pro investory? LOL! Tolik k těm uvědomělejším lidem, kteří by mohli být rozčarováni. Co se týká těch ostatních, tak to jde IMHO dost mimo ně. Ale být provozovatelem, taky bych také něčím hájil tu svou spásnou službu, o tom zase žádná... :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).