Hlavní navigace

Názor k článku Padne zítra Internet za oběť hazardu? od xko - Co mě na tom zákonu zaráží je naprosto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2011 7:24

    xko (neregistrovaný)

    Co mě na tom zákonu zaráží je naprosto nulový respekt nebo alespoň diskuze vůči desetitisícům (nebo možná i statisícům) lidí, co si na internetu přiložitostně vsadí nebo zahrají poker. Nikdo se jich/nás neptal na názor, přitom jsme nejpočetnější skupinou, které se to týká. Je to stejné jako kdyby stát zakázal všechen zahraniční software, protože mu "utíkají peníze" a bylo mu jedno, že třeba na domácí scéně neexistuje ani žádná vzdálená alternativa. Prostě důsledkem bude to, že lidi ten zákon budou hromadně ignorovat, protože žádná domácí alternativa neexistuje (pokud se nechceme vracet do minulého tisíciletí a místo internetu nechodit někam do kamenné pobočky). Navíc stát ani nenastavuje žádná neprohibitivní pravidla pro získání povolení v ČR - je nutno mít kamenné pobočky, což je to samé, jako lidem zakázat nakupovat v Amazonu, protože nemá u nás licenci a aby ji mohl mít, musel by mít v každém okresním městě svůj vlastní kamenný obchod. Vždyť je to úplně padlé na hlavu. Stát z toho nebude mít vůbec žádné příjmy (jak by jich asi docílil, že, když se lidé nepřesunou k domácím firmám, k čemuž pravděpodobně nedojde?). Z toho zákona evidentně čiší, že byl okopírován z USA (kde s ním taky nejsou lidi vůbec spokojeni).

    Další pikatní věc z toho zákona je toto:
    "g) 50 000 Kč uloží orgán státního dozoru fyzické osobě, která je k provozovateli v pracovněprávním, členském nebo obdobném poměru, a účastníku kursových sázek a sázkových her v kasinu, pokud jednali v rozporu s tímto zákonem nebo povolením k provozování nebo herním plánem,"

    Pokud se nepletu, tak dle tohoto bude každý, kdo si na internetu vsadí byť jen jedinou sázku penalizován až 50 000. Tedy ani logicky neodevzdá daňové přiznání, pokud bude dlouhodobě v zisku atd. a bude zde více šedé ekonomiky. Nebo ho možná odevzdá a pak zaplatí extra "daň" 50 000 každý rok (nevím, jestli by tohle takhle fungovalo, nejsem právník).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).