Hlavní navigace

Názor k článku Padne zítra Internet za oběť hazardu? od Linuxový otaku. - Předpokládejme naprosto nereálný odhad, že česi prosází ročně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2011 18:20

    Linuxový otaku. (neregistrovaný)

    Předpokládejme naprosto nereálný odhad, že česi prosází ročně na zahraničních webech 100 miliónů korun. Ano - tak bláznivě nadsazuji. Hazardní hry v sobě mají zabudovanou tzv. matematickou výhodu kasína. Předpokládejme, že je to 10% (ruleta ma 2.7%, blackjack 0.5%, video poker 0.1%, automaty 20%). Předpokládejme že hráči hrají optimálně. Matematická výhoda kasína funguje tak, že z každé vsazené jednotky si v průměru ukrojí toto malé procento, tedy když třeba v ruletě vsadíte 100 Kč na červenou, tak dlouhodobě na každé takové sázce kasíno vyděla 2.7Kč. Ale nadsaďme, předpokládejme že hráči hrají automaty, a tak si to z každé vsazené koruny vezme 10 haléřů. Výhoda kasina je vlastně "daň z obratu".

    Pokud by češi prosázeli ročně oněch šílených sto miliónů, tak internetová kasina z toho mají zisk 1e8*0.05 = 5000000, slovy pět miliónů. Pokud by měly tyto internetové sázkovky polovinu této částky odvést jako daň, tak by stát získal ročně 2500000, slovy dva milióny pětset tisíc korun. Vzhledem k výši korupce je tato částka pro náš rozpočet zcela zanedbatelná a naprosto neospravedlňuje cenzuru internetu. Stát totiž na internetovém sázení skoro vůbec netratí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).