Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Padne zítra Internet za oběť hazardu? od Petr - Jsem pedagog a rodiče si mi stěžují, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2011 14:50

    Petr (neregistrovaný)

    Jsem pedagog a rodiče si mi stěžují, že jejich děti se stávají závislými na pokeru hraném na facebooku. Kradou peníze, aby si mohly koupit kredit pro takové hry?

    Jak je možné, že Facebook dovoluje hrát poker malým dětem a jak je možné, že od nich příjmá platby na takové hraní?

  • 21. 6. 2011 15:55

    Petr (neregistrovaný)

    To bohužel nevím, píšu, co mi říkaji, asi jde prostě poslat pomocí sms nějaký kredit, vzít peníze a nabít si kredit u mobilu, to asi dítě na základní škole dokáže.

  • 21. 6. 2011 16:56

    x (neregistrovaný)

    A neni to nahodou problem tech rodicu? Normalni rodic nabije decku rekneme 200 a kdyz to decko za dva dny prokeca/prosmsku­e/... tak neuvidi uz ani korunu a dost pravdepodobne dostane par preshubu.

    BTW: Jak by chudak FB mel zjistovat, ze ten dotycny je 18+ ??? Kdyz se nejsou schopni o sve deti postara rodicove, proc by to za ne mel resit nejaky podnikatelsky subjekt? SMS poslane na super/hyper... star jsou to same ...

  • 21. 6. 2011 17:28

    Petr (neregistrovaný)

    Ano, asi to nebude chyba jen Facebooku, možná by to chtělo odpověď někoho, kdo s tím má větší zkušenosti. Např. dovolí Facebook nabít kredit někomu, komu není 18? Teď se nebavím o zfalšovaném účtu, bavím se o skutečném účtu, který obsahuje fungující tel. číslo a skutečný věk?

    "A neni to nahodou problem tech rodicu? Normalni rodic nabije decku rekneme 200 a kdyz to decko za dva dny prokeca/prosmsku­e/... tak neuvidi uz ani korunu a dost pravdepodobne dostane par preshubu."

    Takhle to bohužel u závislostí nefunguje. Kdyby se drogová politika vyřešila tím, že dáme závislému přes hubu, určitě už by problém neexistoval. :-)

  • 21. 6. 2011 17:58

    x (neregistrovaný)

    => rodic nejdriv pocka, az se decko stane zavisle (na cemkoli) a pak to zacne resit ... ??? A nemel by tomu nahodou predchazet? Ja vim ze to nejde vzdy a vsude, ale urcite tak z 90%.

    Auto taky vetsina lidi dava do servisu jeste nez se podela a zabije me.

  • 21. 6. 2011 18:06

    Petr (neregistrovaný)

    Já Vám to samozřejmě vyvracet nebudu, zamozřejmě hlavní roli hraje rodič, ale svět prostě někdy není ideální a uhlídat toto v dnešní elektronické době, kdy rodiče vůbec netuší, o čem vše to je, není tak jednoduché.

    Já osobně také správné řešení neznám :-( ale diskutovat o tom, jak skutečně identifikovat dítě (v případech, kdy nákup kreditu může být používán pro hazardní hry) je na místě - nějaké technické zamezení stránky asi není řešení :-(

  • 22. 6. 2011 0:49

    lol (neregistrovaný)

    ale samozrejme ze lze vylecit jakoukoliv zavislost fyzickym trestem, jenze u nas si hrajem na humanisty tak se o tom nemluvi. pavlovuv podmineny reflex se da vyuzit i jinak nez jen asociaci daveni/zvraceni u alkoholiku pri uziti antabusu + alkoholu. fyzicka bolest ve spojeni s predmetem zavislosti dokaze dotycneho spolehlive odradit. samozrejme jsou vyjimky, ty jsou ale v radu promili.

  • 21. 6. 2011 16:01

    Linuxový otaku. (neregistrovaný)

    Vážený pane, tady se bojuje proti zavedení technických prostředků nutných pro cenzuru internetu. Pokud se to zavede, potom se bude moci okruch cenzurovaných témat rozšiřovat, navíc to zpomalí rychlost datových služeb, protože se vše bude muset kontrolovat. Stát nemá mít takovou moc nad informačnímy toky, protože stát se již mnohokrát ukázal být nespolehlivým strážcem svobody, a spíš jí občanům uzurpoval.

    Pokud děti na počítači hrají poker za peníze, tak si ve škole zaveďte filtr vlastní, pokud doma tak je to problém rodičů. Ale není přípustné, aby stát někomu něco nařizoval. Pokud se váš ISP neby vy rozhodnete to filtrovat, nejsem proti, je to jeho nebo vaše věc, soukromého subjektu. Zeptejte se svého ISP, třeba to umí zapnout. Vy vlastníte bednu a drát, tak si tam nastavte co chcete. Neumíte to? Tak si to nechte udělat. Filtrování je rozhodnutí, které musí učinit koncový uživatel, nainstalujte si třeba ubuntu christian editon...

    Lepší než nějaký filtr je ale osvěta, prostě ať ty děcka na tom počítači dělají něco jiného. Poker jde hrát i bez peněz, třeba opensource hra PokerTH (http://www.pokerth.net/) je online poker kde se nehraje o peníze, a ani neplánují hru o peníze zavést, jde tam čistě o radost ze hry. Poker je zábavná hra která tříbí úsudek, tak jim do školy třeba nainstalujte tohle, na plochu dejte ikonu poker a nikdo nebude chtít kupovat nějaký kredit. Co je nakonec tak špatného na tom, aby děti ve volném čase hrály poker když to není o peníze? My jsme ho na střední v poslední lavici hrávali během výuky taky, a gambleři z nás nejsou. Spousta lidí si ujíždí v herckách co jsou nainstalovány spolu s windows a tráví u toho hodiny času(pracovníci na úřadech a tak), slyšel jsem i o děckách co to drtí. Tady nejde o hazard, tady je o to že nemají nic lepšího na práci. Když zakážete poker, budou hrát třeba WoW, travian, flashové hry nebo jiný online zabiják času.

  • 21. 6. 2011 17:42

    Petr (neregistrovaný)

    Já se jen ptal, je mi jasné, že technickým omezením na straně státu, se toto vyřešit nedá, možná jsem to špatně celé napsal, omlouvám se - myslel jsem tím, že stát se má zabývat tím např, aby někdo kdo provozuje hazardní stránku (nemá cenu diskutovat o tom, jestli je pokr z určité části vědomostní hra, z určité části hazardní), spíše splňoval závazná pravidla - pokud si zařídíte účet - musíte nějak doložit, že je vám např tolik a tolik let a že máte bydliště, atd. Něco podobného by mělo platit i např. při hraní pokru, kde lze koupit kredity.

    Ve škole se dá jednoduše filtrovat, ovšem mobilní telefony, netbooky, pc a různé veřejné wifi, ty prostě neodfiltrujete.

  • 21. 6. 2011 18:02

    x (neregistrovaný)

    Stat na tohle dohlizet nemuze, protoze na zahranicniho provozovatele jednoduse nedosahne. Proto vymejsli ti kreteni podobny hovadiny, protoze na domaci ISP samozrejme dosahne.

    Nejak se pomiji zasadni fakt, ze za deti zodpovidaji rodice a je tudiz na nich, jak se postaraji a svepravni dospeli musi proste sami nest odpovednost. (pokud mluvime o zavislostech ...)

    Pokud se budem bavit o penezich, tak z obemu promrhanych prostredku (cca 200G rocne) je to tak smesna castka, kterou zde nekdo neprizna/nezdani ... ze to vubec nestoji za hovor.

    BTW: Zajimave ze min financi odpousti prakticky 100% pokut udelenych financakem, specielne tech vetsim firmam ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).