Hlavní navigace

Názor k článku Panasonic TX-L37V10E: parádní prakticky ze všech stran od anonym - Proč přikazovat? Trh si sám řekne co chce....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 12. 2009 9:39

    bez přezdívky
    Proč přikazovat? Trh si sám řekne co chce. Navíc většina kabelovek (mimo prvních 3-4 velkých) stejně musí brát signál z DVB-T nebo DVB-S (umísťování vlastních technologií u vysílatelů by se jim nevyplatilo), takže se s datovými toky nedostanou na vyšší úroveň.

    Už samotný fakt, že stát přikazuje kabelovkám must carry je dost omezující (nákup technologií navíc na 3-4 multiplexy) a přitom v žádné jiné platformě nic takového není (DVB-S může bez problému vysílat co chce dokonce i slovenské programy pro ČR v testu jak dlouho chce, IPTV může klidně stát mimo RRTV, DVB-T je uzavřená platforma a dostanou se tam pouze velcí hráči - lokální jedou v testu...).

    Nevím jak to chodí v USA a v podstatě mi je to naprosto jedno, protože když se podíváte kolik pořadů se týdně vysílá na ČT a Nově v HD, tak je dokážete spočítat na prstech jedné ruky.

    Eurosport apod. neberu, tady se jedná o další placenou službu, protože pokud chcete vysílat Eurosport HD musíte si koupit i Eurosport SD, stejně tak je to s Nova Sportem SD/HD atd. Nahradit tedy Novu Sport apod. v SD za HD dost dobře nejde, protože budete stejně platit za oba programy. Pokud máte v síti 75% CRT, ze zbylých 25% LCD/plazma se dívá na sport tak 30% - 7,5% celkových zákazníků, tak se Vám nakupovat SD a HD zároveň moc nevyplatí a to jde v soukromých firmách především.

    Jaké programy by jste chtěl přikazovat kabelovkám, aby vysílaly (Nova HD, ČT HD)? Jak se k signálu dostanou (satelit je soukromá platforma)? Když už ze zákona by je musely vysílat, tak jim stát musí zajistit i distribuční trasu - jak si nějaká malá kabelovka zajistí někde na konci republiky signál z optické trasy, když k ní žádná nevede?

    Spíš než donutit distributory vysílat v HD, snažil bych se donutit televizní spol. vysílat v HD, potom by to bylo daleko snažší (pokud by se vysílala jen jedna Nova v HD, jedna Prima v HD...).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).