Hlavní navigace

Názor k článku Panasonic TX-P42GT30: výborný obraz, ostudná čeština i multimédia od Pamětník - Každým tunerem prochází celý "balík" stanic jednoho MUXu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2011 8:34

    Pamětník
    Každým tunerem prochází celý "balík" stanic jednoho MUXu (kanálu). U tunerů pro PC a NB je už jen věcí SW a schopnosti procesoru, RAM paměti a úložiště dat, jak se dokáže vypořádat s tolika daty. U TV přijímače se schopnostmi jeho počítačové části nemrhá, na běžný jednokanálový příjem stačí málo, ale na souběžné zpracování více pořadů už kapacita nestačí. Samotný TV je určen primárně ke sledování jednoho pořadu na displeji. Stejně je jeden tuner schopen přijímat jen jeden MUX (transpordér) a tak je spíše vyjímkou, že v jednom takovém balíku by bylo právě to, o co by měl divák souběžně zájem a kromě toho online sledovaného pořadu by vše ostatní šlo jen zaznamenávat. U PVR je prvotní funkce záznam a proto stojí za to je vybavovat více tunery a zaznamenávat souběžně více stanic a i je proto patřičně vybavit HW i SW.

    Největší dilema asi nastává u satelitního příjmu. I s příjmem z jediné pozice se nabízí často tak rozmanitá nabídka, že divák často neví, na co se dřív dívat. Dvoutunerové CRT analogové TV nabízely v pozemním příjmu dvě až pět stanic a tak pocit možnosti PIP příjmu možná některé diváky oslovoval. V digitální éře se už téměř vždy dá přijímat online pořad podle momentálního gusta diváka. Na výbět mu stačí tlačítka DO a nemusí prožívat dilema zda dá přednost té, či oné stanici, při tak malém analogovém výběru.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).