Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Držitel patentu na ADSL komplikuje Telefonice O2 život od HB - Par poznamek: 1. Patent sice musi byt opakovatelny, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2009 10:31

    HB (neregistrovaný)
    Par poznamek:

    1. Patent sice musi byt opakovatelny, ale jestli je to vse spravne se pri rizeni o udeleni patentu neposuzuje, hleda se jen, jestli uz to neni zname nebo to neni jen trivialni zmena oproti tomu, co je zname. Ale patentovat nejde obecna vec, teorie, rovnice, objev ropy, dychani, postup lecby (ale nastroje a leky ano)... Musi to byt technicka vec. V USA jde navic patentovat "business method", v Evrope a Japonsku ne.

    2. Patent je sverazny dokument... "Priklady provedeni vynalezu" jsou sice dulezite pro pochopeni patentu, ale hlavni jsou "Patentove naroky", coz jsou pravnicke a obecne formulace (cti velmi flexibilni) vyjadrujici "podstatu" vynalezu. To je oc tu bezi.

    3. Standardni postup v patentoven sporu je nasledujici: Napadeni validity patentu (bylo to zname, neplati). Az pak se resi, jestli muj vyrobek nebo postup ten patent porusuje. Pak obcas se hraje na "fair use". Naroky se nevyplaci retrospektivne, ale jen od doby, kdy je clovek upozornen na porusovani patentu jeho vlastnikem.

    4. Silene patenty: http://www.patentlysilly.com/
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).