Hlavní navigace

Názor k článku PaySec aneb PayPal po česku (aktualizováno) od Jaromir - Já slyšel, že závisí na regionu. Že někde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2008 7:29

    Jaromir
    Já slyšel, že závisí na regionu. Že někde je více VISA a někde zase EC/MC.

    Kdybych chtěl mít jen jednu kartu, tak jdu do embosované VISY, protože na Internetu se VISA akceptuje více a i kolem mě je VISA rozhodně vidět.

    Pokud bych chtěl více, tak jednoznačně kombinace embosované VISY, neembosované VISY (pro placení u obchodníků, kteří by vypadali divně, a nebo obecně i tak, je to bezpečnější), a pak embosovaná EC/MC a pár set dolarů a eur v hotovosti.

    Stejně bych platil pak jen přes pin neembosovanou VISOU (když má karta jen čip, je třeba PIN, jestli má jen magnetický proužek je třeba podpis, jestli má obě, tak kdoví co :) ), ale je dobré mít nějakou rezervu, kdyby to nešlo.

    Já mám navíc ještě zahraniční účet, takže mám i kartu mimo ČR, protože všechny mé karty jsou debetní, takže se ověřuje, kolik mám na účtu, a kdyby náhodou zrovna něco v ČR nejelo, tak můžu použít tu kartu od zahraniční banky.

    Embosované karty v sobě nesou sice dobré pojištění, pro to bych je možná chtěl, ale zase platit za blokaci 2000 za jednu kartu, to je otřesné. Nakonec člověk chodí stejně jen s tou nejlevnější Visou Classic a nebo Electron.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).