Hlavní navigace

Rozhlasový šéf Peter Duhan: Odvolání náměstka Koliandra zdůvodním Radě ČRo

6. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na dnešním zasedání volebního výboru téma rezonující v mediálních kruzích v posledních dnech nadhodil poslanec Stanislav Berkovec. Rada ČRo bude zasedat koncem května.

Důvod k nečekanému odvolání Michala Koliandra, náměstka pro správu a provoz Českého rozhlasu, k němuž došlo minulý týden, chce zdůvodnit generální ředitel veřejnoprávního média Peter Duhan Radě ČRo. Duhan to řekl na dnešním zasedání volebního výboru v Poslanecké sněmovně (VV). Otázku odvolání Koliandra otevřel člen VV Stanislav Berkovec. V tuto chvíli se nechci zabývat detaily. Na zasedání Rady Českého rozhlasu budu konkrétnější, uvedl Duhan, který odmítl, že by odvolání náměstka přímo souviselo s prozatím nerealizovaným prodejem zámku v Přerově nad Labem, jenž vlastní veřejnoprávní médium.

BRAND24

K TÉMATU: Náměstek šéfa Českého rozhlasu Koliandr nečekaně skončil, Peter Duhan ho odvolal

Duhanovo uvažování je v tomto směru logické, protože Rada Českého rozhlasu funguje jako kontrolní orgán generálního ředitele. Stejně je na tom i vztah Rady České televize a šéfa Kavčích hor Petra Dvořáka. Berkovec, který téma rezonující v posledních dnech nejen v managementu Českého rozhlasu komentoval, však veřejnoprávní médium pochválil. Pohybuji se mezi lidmi a podle zpětných vazeb a podle toho, co vím a co si myslím, Český rozhlas stále zůstává tím nejvyšším etalonem, konstatoval poslanec a člen volebního výboru. Duhan dnes před volebním výborem vystoupil v souvislosti se schvalováním Výroční zprávy o činnosti ČRo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).