Hlavní navigace

Názor k článku Peter Duhan zvolen řádným generálním ředitelem Českého rozhlasu od anonym - Tak nám je samozřejmě bližší BAYERN, které se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2011 6:46

    bez přezdívky
    Tak nám je samozřejmě bližší BAYERN, které se tady roky chytá na FM. Ale je celkem jedno, že on se inspiruje WDR, které známe až z DVB-S. Jsou to prostě zavedené funkční německé modely. A takto už to mělo být v ČRo 17 let a nebylo. Prý měl být původně kuchařem, tak doufám, že nám uvaří dobře a bude to k jídlu.

    V podstatě, když to shrnu. Tak proti sobě stály dva modely. Model Duhan. Tj. alá Německo. Model Hikelová, tj. sračky na FM typu F1/Impuls a v DAB možná nějaká ta speciálka typu Wave, Leonardo. Dejme tomu, že Teleko by dorazilo v roce 2013 k nám se specialkou v DAB. Ovšem pokud to půjde dobře, Duhan už může dorazit se speciálkou typu FM4 po FM v roce 2012. Takže daleko větší zásah a dostupnost takové stanice po FM. Tedy v podstatě něco o co se tady také bojovalo, tedy vraťe Wave na FM atd.

    Vyhodnocení:
    1) Je to jednoznačně dobře pro ČRo a dojde k jeho vzestupu na požadovanou úroveň a k jeho rehabilitaci, v posledních několika letech zrovna příliš dobrou pověst nemělo... Je to dobře pro posluchače a příznivce ČRo.
    2) Není to dobře pro některé zaměstnance ČRo, kteří budou muset odejiti
    3) Není to nijak zvláště dobře pro digitalizaci, pokud rozvoj DAB/DAB+ Teleko/ČRa byl postaven pouze na ČRo, tak mohou mít potíže... Budou muset sehnat nějaké soukromníky nebo z Duhana vykecat nějakou nadstavbu, tedy nějaké to plusko typu D-Dur apod. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).