Hlavní navigace

Názory k článku Peter Duhan zvolen řádným generálním ředitelem Českého rozhlasu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2011 21:44

    Roby No.1
    Ale myslím si, že za rozhlas platíme dost peněz na to, aby ho řídil ředitel. A ne více než rok kdoví kdo.
  • 28. 7. 2011 21:45

    bez přezdívky
    1) Je dobře, že radní milostivě dovolili kandidátům vyžvejknout se před veřejností,
    to považuji za veliký úspěch...

    2) Děkuji serveru DZ za zpravodajství z hlasování, tedy především informace
    z oněch projevů...

    3) Nejlepší byl jednoznačně projev p.Duhana. Asi s 3 body zcela a 100% souhlasím a mám zcela shodný názor. Ostatní řečené mi nijak zásadně nepřekáží. O Hikelové bych řekl jen to, co jsem tady už napsal, tedy, že v podsatatě neví, co kecá. Jediné, zač by ji šlo pochválit by byl jeden bod a to, že si všimla DAB. Ten poslední kandidát byl pak zcela nezajímavý a neřekl už vůbec nic.

    4) Správnně tedy byl zvolen p.Duhan. Nezbývá nežli mu pogratulovat a držet mu palce, ať se mu přednesené záměry zdaří. Slyšeli jsme je. Tedy díky serveru DZ je mám zkopírované a nyní uvidíme, jak to v ČRo půjde realizovat.

    Vše.
  • 28. 7. 2011 21:52

    K-A-R-L-O-S
    Přeji ať se daří jako obdobně p.Kasíkovi,Komerčníci rozhodně se budou zuby nehty držet zlatého FM analogu a DAB je pro ně kacířská věc,takže nebát se intrik a jít svou DAB cestou,to Rozhlasu přeji


    toť vše =)


    .
  • 28. 7. 2011 22:15

    bez přezdívky
    No DAB spíše podpořila Hikelová, ale jinák plácela standardně nesmysly...
    Jak to bude s DAB s Duhanem ví pán bůh, protože on chce postavit především řádné FM a to takové, které mělo být už před 20 lety... Už tu od něj padlo, že se inspiruje WDR, nyní padlo, že se inspiruje v Dánsku. Mně zase přijde, že se inspiruje u ORF / ovšem to je soukromý dojem, ten nikde nepadl /. Nic méně. Žádný Jednička Radiožurnál. Nasrat ! Jednička má být opřena o krajská studia, tedy to co bývala pětka. To je reforma jako hrom. Ale neprosto správná. Šel tak daleko, jako jsem nikdy nedoufal, že se někdo v ČRo odváží jít. V podstatě přelívý rozhašené ČRo na standardsně model obvyklý v německy mluvících zemí. Ale naprosto správný krok. Pokud se mu zdaří, nebudu šetřit obdivem. Dvojka v podstatě, to, co je, jen ještě vylepšit. Trojka pro náročné typu arte. A 4 pro super náročné a POZOR na FM. Ten chlap šel opravdu daleko. Pokud mu to vyjde. Tak to je bomba ČRo, někde úplně jinde a přesně tam, kde má být. Kasík dělal spíše kompromisy, tato vize je pěkně natvrdo, jak bylo třeba. Bez kompromisů. Kasík se bál kohokoli propustit, měl to nacucané jako kráva. Duhan mluví o propouštění bez skrupulí a bude poměrně masivní. Hikelová kdákala naprostý hovadiny a splašky o komerci. Ta šla vyloženě na ruku normalizátorce Jaklové a z ČRo by udělala žumpu. Duhan chce v podstatě připravit jeden náročnější program a jeden super náročný program. Ten chlap ví přesně, co chce a o čem mluví. Pokud se mu to povede, opravdu nebudu šetřit chválou. Bohužel v našich podmínkách něco jiného bývají vize a plány a zcela něco jiného pak skutečnost. Též lze předpokládat, že rada mu bude házet klacky pod nohy úplně stejně jako Kasíkovi. Už během projevu zazněly některé hodně idiotské dotazy. Takže jak to bude za něj s DAB, to z tohy nevyplynulo. Asi tam dojde k nějakému seštíhlení. On mluvil hlavně o 4 okruzích na FM.
    Ovšem divizí ČRo má být celkově 9.
  • 28. 7. 2011 22:41

    bez přezdívky
    Ještě se vrátím k té otázce toho propouštění, protože to je taková nepopulární věc, která se blbě snáší a blbě vysvětluje. Ovšem všichni vědí, že se v ČRo zcela zbytečně doublují programy atd. A v jeho projevu zaznělo, že se doublují i lidé a funkce, což je prostě fakt.
    Ovšem ač to je nesympatické, je to nutné. Tedy propouštění. Na víc by mohlo mít velice pozitivní dopad nejen na ĆRo. Pokud považuji zaměstnance ČRo za nejvyšší dosažitelné profesionály, což jednoznačně považuji. Pak ti, kteří budou muset odejít budou někteří hledat práci v oboru, tedy u soukromých rádií a z nich minimálně třetina disponuje naopak naprostými diletanty a amatéry a nejde ten hnus prostě poslouchat...Takže pokud pak přijmou některé z lidí, kteří budou propuštěni z ČRo, čistě teoreticky by mohl tento krok velice posílit soukromé stanice, tedy podstatně zvýšit jejich stávající úroveň a tím pak zvýšit celkově úroveň rozhlasového vysílání v ČR. Tak to jen taková soukromá úvaha ke které jsem došel. Jinak nutná reforma ČRo má začit 2012 a být ukončena do 2015.
  • 29. 7. 2011 0:10

    K-A-R-L-O-S
    Pokud Okruhy se budou soustřeďovat na určité skupiny něco jako ten Bayern 1-4,tak to budu moc rád že se oruhy budou skupinově profilovat na témata a ne mix 4 podobných okruhů,to by se líbilo Komerčníkům z FM,nezajímavý nezáživný veřejno-právní rádio aby posluchači přešli ke Komerci,ale někteří chtí víc než odrhovačky POP MUSIC a sem tam odběh jinam,ti chtí víc než POP,ti chtí kvalitu a tu nabídne profilované okruhy a pokud chcete,tak na okruzích najdete to čím se profilují a TO SE MI LÍBÍ moc moc =)


    teď stačí málo...realizovat projekt...ať se vydaří...přeji vám to =)



    .
  • 29. 7. 2011 6:46

    bez přezdívky
    Tak nám je samozřejmě bližší BAYERN, které se tady roky chytá na FM. Ale je celkem jedno, že on se inspiruje WDR, které známe až z DVB-S. Jsou to prostě zavedené funkční německé modely. A takto už to mělo být v ČRo 17 let a nebylo. Prý měl být původně kuchařem, tak doufám, že nám uvaří dobře a bude to k jídlu.

    V podstatě, když to shrnu. Tak proti sobě stály dva modely. Model Duhan. Tj. alá Německo. Model Hikelová, tj. sračky na FM typu F1/Impuls a v DAB možná nějaká ta speciálka typu Wave, Leonardo. Dejme tomu, že Teleko by dorazilo v roce 2013 k nám se specialkou v DAB. Ovšem pokud to půjde dobře, Duhan už může dorazit se speciálkou typu FM4 po FM v roce 2012. Takže daleko větší zásah a dostupnost takové stanice po FM. Tedy v podstatě něco o co se tady také bojovalo, tedy vraťe Wave na FM atd.

    Vyhodnocení:
    1) Je to jednoznačně dobře pro ČRo a dojde k jeho vzestupu na požadovanou úroveň a k jeho rehabilitaci, v posledních několika letech zrovna příliš dobrou pověst nemělo... Je to dobře pro posluchače a příznivce ČRo.
    2) Není to dobře pro některé zaměstnance ČRo, kteří budou muset odejiti
    3) Není to nijak zvláště dobře pro digitalizaci, pokud rozvoj DAB/DAB+ Teleko/ČRa byl postaven pouze na ČRo, tak mohou mít potíže... Budou muset sehnat nějaké soukromníky nebo z Duhana vykecat nějakou nadstavbu, tedy nějaké to plusko typu D-Dur apod. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).