Hlavní navigace

Názor k článku Peter Polák: Ohrozí Apple Pay naše banky? od h4x0r - No, ještě mi tam chybí "jde spatřit, jaký...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2014 18:14

    h4x0r

    No, ještě mi tam chybí "jde spatřit, jaký prst na odemknutí používáte, okoukat otisk, doma si ho vybavit a vysochat" :-)

    Tak buď se tu bavíme o reálné možnosti, že vám někdo vybere účet, když najde/ukradne vaší kartu (nebo nyní i telefon) a nebo tu vymýšlíme hypotetické scénáře, jak by šlo celou akci provést při pečlivém naplánování.

    Pokud si myslíte, že nejsnadnější způsob, jak se dostat k cizím penězům, je sledovat dotyčného, jakým způsobem svým telefonem platí, potom zařizování, aby se dotkl tam, kde potřebuji a mohl jsem si vytvořit odlitek a nakonec mu telefon ukrást, abych vše výše uvedené slavnostně použil k platbě, tak Vám garantuju, že existují podstatně jednodušší (tzn. i používanější) metody, jak si cizí peníze přivlastnit. Například vyčíhnout si na poště/v bance, kdo vybírá větší částku peněz a o tu ho oloupit. Nezřídka tak hotovost dostanete ihned (na rozdíl od vykradení karty) a zhusta víc, než je k dispozici na kartě. Nebo raději budete okukovat cizí otisky, vyrábět odlitky a pak se snažit dotyčnému nepozorovaně ukrást telefon? No tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).