Hlavní navigace

Názor k článku Petr Koubský (Deník N): Obchodní modely se mění, velké weby musí přejít na placený obsah od David Slížek - Dobrý den, už jsme se k tomuto tématu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2018 18:16

    David Slížek

    Dobrý den, už jsme se k tomuto tématu vyjadřovali xkrát :) Videa zkoušíme natáčet posledních několik měsíců, v průměru vyprodukujeme asi dvě za měsíc. Nabízíme k nim také možnost poslechu ve formě audia (podcastu). Drtivou většinu článků a rozhovorů nadále vydáváme v textové formě (jen textových rozhovorů máme cca deset za měsíc).

    Výsledky jsou zatím nad naše očekávání dobré: videa mají v průměru vyšší stovky zhlédnutí (některá i několik tisíc), podcasty stovky stažení/přehrání. Proto bych si s vaším tvrzením, že "většina lidí tento typ článků odmítá", dovolil dost nesouhlasit.

    Rozumím tomu, že se někdo na video dívat nechce - ale my přece nikoho nenutíme, pokud nechcete, nedívejte se, přečtěte si místo toho třeba nějaký článek. My něco nabízíme, ale výběr je vždycky na čtenářích.

    U videa/audia jednoduše zkoušíme, zda formát, který na internetu úspěšně funguje už řadu let, může fungovat i na Lupě. I tak jsme v tomto ohledu dost konzervativní médium, zlaté doby youtuberů už jsou patrně pryč :) Dosavadní zájem čtenářů každopádně výrazně předčil moje očekávání.

    PS: V našich videích není žádná reklama (pokud k nim něco nevkládá YouTube, ale zatím jsem nic takového nezaznamenal).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).