Hlavní navigace

Názor k článku Petr Lukasík (Tieto): Ostrava se mění v IT centrum. Největší problém ČR je vzdělávání od qwertz - Jako rodilý ostravák jsem se nikdy nesetkal s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2018 10:40

    qwertz (neregistrovaný)

    Jako rodilý ostravák jsem se nikdy nesetkal s neodpovězením na pozdrav nebo otázku kolik je hodin (takže to bude nějaká urban legend), nicméně zbytek bude zřejmě nepochopení kulturních odlišností (vymlouvat vám to pochopitelně nebudu, vypadal bych směšně).

    Pokud hledáte sluníčkové lidi, pak Ostrava asi fakt nebude to právé pro vás. Krásně to popsal jeden CIO velké firmy, ve které jsem pracoval. Přestěhoval se sem z čech a dlouhá léta působil v Praze. Základní rozdíl viděl v tom, že v Praze nikdy nevěděl, kdy dostane obrazně řečeno kudlu do zad. Intriky se zásadně vedly v zákulisí schované pod rouškou falešné korektnosti. Tady přišel na to, že mu každý řekne na férovku, co si myslí, nazve ho k0k0tem, pošle do prrdele, nebo mu dá rovnou přes hubu. Zkuste hádat, který přístup ocenil více.

    BTW Ostravská aglomerace má 1 milion obyvatel a řádově se tak jako jediná blíží té pražské. (pokud nebudeme zohledňovat umělé čáry na mapě, Ostravsko Katovická konurbace má 4+ miliony obyvatel (třeba v tom Tietu pracuje mnoho poláků). Takže to není žádný vidlákov, na což si vzpomenete vždy, když jedete v krajském MHD s inteligentním odbavovacím systémem na platební karty (žádné papírové lístky a už vůbec ne s délkou v minutách) který automatickyna konci dne spočte nejvýhodnější cenu. Pak přijedete do Prahy moderního to velkoměsta, a jak totální 3.14-ča hledáte mince do automatu na lístky do metra. 100 let pozadu, a ještě s miliardovou sekerou za Opencard.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).