Hlavní navigace

Názor k článku Petr Žikeš (Safetica): Máme stovky klientů, do dvou let půjde o tisíce od Martin - Únik dat a bezpečnost dat se dá řešit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2016 13:58

    Martin (neregistrovaný)

    Únik dat a bezpečnost dat se dá řešit přístupovými právy do informačních systémů a nastavením sítě firewalů apod. Kdo chce ukrást data, klidně si je ofotí z obrazovky apod. My jsme kdysi koupili pár licencí tohoto nedodělaného produktu. Lidi poznali, že to mají nasazený na počítači protože se jim brutálně zpomalil výkon počítače. Nadělalo to víc škody ve firmě, než užitku. I do té doby loajální zaměstnanci, byli naštvaní a pár lidí když zjistili že jsme to koupili chtěli odejít.

    Tak jsme šli cestou důvěry v zaměstnance a změnou kultury ve firmě. Zrušili jsme docházkový chipy a podobné otrokářské s špiclovací řešení.
    Dnes fungujeme na principu důvěry a víry v zaměstnance, a nemůžu si to vynachválit. Zrušili jsme i směrnice psané na každou kravinu.

    Ale jsme malá firma o 50 lidech. Toto řešení se určitě chytne ve velkých korporacích, které chtějí hlídat jestli náhodou zaměstnanec nebyl 20 minut na Facebooku a nebo jestli si neposlouchá muziku z youtube. Ještě by mohla Safetika udělat propojení s docházkovými chipy, aby do statistik skákalo kolikrát a jak často byl člověk na wc. Jen víc takového softwaru do velkých firem, talentovaní lidé půjdou k nám . Korporace budou muset narvat víc peněz do teambuildingu a interních koučů, aby udrželi tu hromadu hnoje pohromadě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).