Hlavní navigace

TP Vision, vlastník Philipsu, představila nové televizory pro sezónu 2013 – 2014

27. 9. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

GALERIE Inovovaný design, Ultra HD rozlišení, nízká spotřeba energie, dokonalejší zvuk, vylepšený Ambilight, další multimediální funkce a ještě tenčí obrazovky. To jsou nové televizory Philips.

Ve čtvrtek se konala na Velvyslanectví Nizozemského království tisková konference s prezentací nové řady televizorů Philips 2013–2014 k jejich uvedení na náš trh začátkem října tohoto roku.

Martinj Smelt (vpravo), ředitel TP Vision pro Střední a Východní Evropu při úvodní prezentaci
Autor: Čestmír Polák pro DigiZone.cz

Martinj Smelt (vpravo), ředitel TP Vision pro Střední a Východní Evropu při úvodní prezentaci

Představeno bylo několik televizorů, z nichž řada byla již k vidění začátkem měsíce na veletrhu IFA 2013 v Berlíně. Philips se tento rok zaměřil hlavně na inovaci designu. Od 6000 série výše jsou televizory například vybaveny funkcí Ultra. Jedná se o optimalizaci z klasického HD obrazu na Ultra HD. Nejde pouze o zdvojení pixelů, ale o celkovou přeměnu každého pixelu zvlášť což zajišťuje nový výkonný procesor. Výsledek na těchto větších obrazovkách je vidět na první pohled. Televizory mají také zcela nový, jednodušší systém pro zavěšení na zeď .

Pohled na část expozice vystavených televizorů. Všiměte si lamp, ve kterých jsou našroubovány speciální svítidla „ hue“. Ty vydávají světlo v různých barvách tak, jako Ambilight za televizorem.
Autor: Čestmír Polák pro DigiZone.cz

Pohled na část expozice vystavených televizorů. Všiměte si lamp, ve kterých jsou našroubovány speciální svítidla „ hue“. Ty vydávají světlo v různých barvách tak, jako Ambilight za televizorem.

Smart televizor Philips PDL8908S

Třístranný AMBILIGHT v praxi u řady 8000
Autor: Čestmír Polák pro DigiZone.cz

Třístranný AMBILIGHT v praxi u řady 8000

Na obrázku je ultratenký televizor PDL8908S DesignLine Smart Mount s třístrannou funkcí Ambilight XL a technologií Perfect Pixel Hd. Tento televizor je zajímavý svým designem, který je vskutku revoluční. Celá jeho přední část je vyrobena z jednoho kusu skleněné desky (tzv. plovoucí sklo). Od černého tenkého zdánlivého rámu obrazovky nahoře plynule sklo přechází do zcela průhledné části dole. Celý televizor můžete opřít o zeď, protože nemá žádný podstavec, nebo pomocí konzole, která se dodává s ním, připevnit na zeď. Televizor má pro plynulou ostrost obrazu při pohybu funkci Perfect Motion Rate1400Hz. Dále integrované WiFi, nebo aktivní 3D. Přijímač má multimediální podporu a disponuje tunery DVB-T/T2/C/S/S2. Dálkové ovládání je oboustranné, jedna strana je klasická a druhá s klávesnicí, což umožňuje psaní textu. Nové televizory jsou vyráběny ve dvou velikostech: 117cm (46”) a 140cm (55”).

Ultra HD 65PFL9708


Autor: Čestmír Polák pro DigiZone.cz

Největším prezentovaným televizorem modelové řady 2013–2014 představený na tiskové konferenci byl Philips 65PFL9708 Ultra HD s úhlopříčkou 165cm (65’’) s rozlišením 3840×2160 pixels (4K). Ten se bude prodávat pouze na předběžné objednání. Jeho cena je stanovena na 4 999 Euro. (ještě větší model 84PFL9708, který jsme neviděli se bude prodávat za 14 999 Euro). Jedná se o špičkové výrobky. Ultra HD obraz staví u řady 9000 na spojení nejnovějšího panelu operujícího s více než osmi miliony pixely a výkonem čipu Ultra Pixel HD. Tento čip v UHD přístrojích účinně zapojuje nové výkonné nástroje pro zlepšení obrazu.

K TÉMATU: Philips přivezl na veletrh IFA nové Ultra HD televizory řady 9000

Dostupnost nativního UHD obsahu je stále omezená, proto se společnost TP Vision rozhodla využít funkce pro přepočet na vyšší rozlišení (upscaling) coby způsob, jak uživatelům nabídnout televizní zážitky, které očekávají od UHD televizoru i v případě, že právě sledují Blu-ray, DVD či televizní vysílání. Pomocí čipu Ultra Pixel HD pracujícího s technologií Philips pro přepočet rozlišení – Ultra Resolution – je možné přeměnit informaci v rozlišení Full HD tak, aby vytvořila detailní, čistý a ostrý UHD obraz.

Vestavěný světelný senzor dodává k algoritmům technologie Micro Dimming Pro informace o okolních světelných podmínkách. UHD televizory Philips tak mohou dynamicky přizpůsobovat intenzitu svého LED podsvícení a dosahovat nejvyššího možného kontrastu.

FOTOGALERIE: Prezentace Philipsu na veletrhu IFA 2013

Zobrazit rychlé filmové scény přesně a přirozeně je s rozlišením UHD nelehký úkol. Výkon čipu Ultra Pixel HD však spolu s panely o frekvenci 900Hz Perfect Motion Rate (PMR)* vytvářejí na obrazovkách modelů Philips UHD hladký a přirozený pohyb, nehledě na zdroj daného obsahu.

Televizory Philips řady 9000 jsou vybaveny citlivě tvarovanými výškovými reproduktory i sub-woofery. Zvukovou informaci ještě před reprodukcí zpracovávají nejnovější funkce pro vylepšení zvuku.

Vestavěný Wi-Fi modul umožňuje televizor bezdrátově propojit s chytrými telefony, tablety a notebooky kdekoli v domácnosti.

K televizorům jsou dodávána oboustranná dálková ovládání s klávesnicí. Vygeneruje také pohyb ruky v které jej držíme a posouváme tak kurzor po obrazovce nahoru/dolů/vlevo, nebo vpravo aniž bychom museli tisknout jakékoliv tlačítko

K televizorům jsou dodávána oboustranná dálková ovládání s klávesnicí. Vygeneruje také pohyb ruky v které jej držíme a posouváme tak kurzor po obrazovce nahoru/dolů/vlevo, nebo vpravo aniž bychom museli tisknout jakékoliv tlačítko

Ambilight v novém


Autor: Čestmír Polák pro DigiZone.cz

U nové řady televizorů došlo také k inovaci funkce AMBILIGHT XL. Nová konstrukce svítících diod doznala miniaturizace a mají větší rozptyl, takže se tím zlepšil i výsledný dojem při sledování televize (měkké přechody hran mezi barvami). U vyšších řad televizorů jsou tedy nově diody umístěny v řadě doprostřed zadního panelu a ne jako dosud po třech vnějších hranách obrazovky. Osvětlují tedy i prostor pod televizorem.

Ještě větší zážitek


Autor: Čestmír Polák, DigiZone.cz

Pokud vám nestačí klasický Ambilight XL, má Philips ještě novinku s názvem „Ambilight+hue“ se systémem Android či iOS. Jsou to lampy, s klasickým závitem, které můžete nastavit přes malou aplikaci, kterou si nainstalujete do tabletu. Komunikují přes WiFi z televizoru do jednotlivých lamp, který jim dává signál jak mají svítit. Jejich světlo a přeměnu barev spektra zajišťuje televizor. Pokud nemáte tablet je v balení také malá řídící jednotka, kterou lze funkce také jednoduše nastavit. V balení jsou tři lampy a podle jejich rozmístění v prostoru do různých stran, si v aplikaci navodíte jejich přibližné umístění v prostoru, což má význam pro jejich koordinaci. Barvy se mění podle sledovaného obrazu, na který se právě díváte. Umocňuje to ještě více vjem při sledování televize. Ambilight+hue podporují všechny televizory Philips s technologií Ambilight vyrobené od roku 2011. Aplikaci Ambilight+hue lze stáhnout z obchodů Google Play a Apple App Store.

Na tabletu si v aplikaci zvolíme rozestavění lamp v místnosti s televizorem. Komunikace probíhá přes WiFi rozhranní
Autor: Čestmír Polák, DigiZone.cz

Na tabletu si v aplikaci zvolíme rozestavění lamp v místnosti s televizorem. Komunikace probíhá přes WiFi rozhranní

Další funkce

Philips nabízí ve Smart televizorech také aplikaci Cloud TV. Jedná se o streamování volných, nebo placených televizních kanálů, nebo fotografií které jsou na internetu. Zatím však v naší republice Cloud Explorer není dostupný, což se však má v brzké době změnit. K tomuto streamování nepotřebujete ani připojit anténu.

BRAND24

Televizory mají také funkce pro vzdálené nahrávání nebo přehrávání ve více místnostech v bytě. To umožňuje aplikace Philips MyRemonte, která je určena pro iOS i Android. Nová řada televizorů má i přes stísněné prostory pro reproduktory velice dobrý zvuk.

Namodelovaná místnost s Ultra HD televizorem Philips UHD 9708
Autor: TP Vision

Namodelovaná místnost s Ultra HD televizorem Philips UHD 9708

Televizor se tak stává stále více centrem zábavy a nejen konzumací nabízených programů, nebo pasivním sledování uložených záznamů. Je znát, že společnost TP Vision velice rychle překonala stagnaci, která před restrukturalizací společnosti v minulých letech hrozila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).