Hlavní navigace

Názor k článku Piano Media přesouvá svoji centrálu z Bratislavy do Vídně od Patrik Chrz - Dle mého názoru je Piano špatná cesta. Pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2014 12:55

    Patrik Chrz

    Dle mého názoru je Piano špatná cesta. Pokud jsem správně pochopil princip, uživatelé platí pevnou částku, která se postupně rozděluje mezi jednotlivé servery dle navštěvovanosti. Čím více serverů každý uživatel navštíví, tím menší částka na každý z nich připadne.
    Čím více serverů se bude stávat členy Piana, tím méně na každý z nich zbude (počet uživatelů ochotných za běžné informace platit je plus mínus konstatní), je to tedy systém vhodný pro průměrné (dost dobré na to, aby přilákaly uživatele ochotné si číst články "zdarma" (když už to mají tak jako tak zaplaceno), ale zas ne tak dobré, aby mohly po svých uživatelích požadovat platbu pouze za své služby). Osobně se domnívám, že celý systém skončí v rukou nějakého vydavatelského domu, který přes něj udělá přístupy na svoje servery s tím, že se k němu přidá pár začínajících webů, které si budou chtít také ukousnout pár drobků z koláče.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).