Hlavní navigace

Názor k článku Platit přes mobil? od Robert Pospisil - Zdravim diskutujici vespolek, chtel bych doplnit informace v clanku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2002 14:35

    Robert Pospisil (neregistrovaný)
    Zdravim diskutujici vespolek,

    chtel bych doplnit informace v clanku o skutecnost, ze placeni pres WAP v CR realne funguje - I LIKE Q jako jednu ze sluzeb pristupnou pres WAP rozhrani umoznuje i okamzity prevod penez z jedne I LIKE Q penezenky do druhe, tedy samozrejme i do penezenky obchodnika. Popis teto i dalsich sluzeb je mozno najit na http://start.ilikeq.cz/web/main_wap.php.

    Jinak v clanku postradam snahu proniknout trochu pod slupku teto problematiky. Chybi mi zde napr. zminka a Java-kompatibilnich telefonech (posledni vyrobky Nokie), kde by Java sla vyuzit nejen pro nesmyslne gameseni ale i pro uzitecne aplikace vcetne tech umoznujicich placeni pres libovolneho Payment providera nebo zminka o flexibilnich simtoolkit kartach, na ktere se daji take podle potreby nahrat platebni aplikace. Podle meho nazoru stejne vsechno zkonverguje do smartphonu, kde platebni aplikace bude ciste softwarova zalezitost a situace bude obdobna jako nyni u PC, kde existuje mnoho reseni pro homebanking a internetbanking, IPP a dalsi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).