Hlavní navigace

Názory k článku Plzeňská pošta bude 30. září razítkovat dopisy „digiboyem“

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2009 17:37

    David Kříž
    Doplním, že o měsíc později se to bude dít i v Praze ohledně Cukráku.

    Poštovní věstník:

    80
    POUŽÍVÁNÍ PŘÍLEŽITOSTNÉHO POŠTOVNÍHO RAZÍTKA – PRAHA 1


    U příležitosti přechodu na digitální vysílání z vysílače Cukrák se bude používat příležitostné poštovní razítko s textem „„31.10. 2009 Přecházení na digitální vysílání. Cukrák. Praha 1“ s vyobrazenou postavičkou TV maskota tzv. „digiboye“. Razítko bude používáno dne 31. 10. 2009 na poště 110 00 Praha 1.

    81
    POUŽÍVÁNÍ PŘÍLEŽITOSTNÉHO POŠTOVNÍHO RAZÍTKA – PLZEŇ 1


    U příležitosti přechodu na digitální vysílání z vysílače Krašov se bude používat příležitostné poštovní razítko s textem „30.9.2009, Přecházení na digitální vysílání, Krašov, Plzeň 1“ s vyobrazenou postavičkou TV maskota tzv. „digiboye“. Razítko bude používáno dne 30. 9. 2009 na poště 301 00 Plzeň 1.
  • 25. 9. 2009 17:53

    David Kříž
    Tak to si piš! ;-)
    Rýpavé jsou, to je pravda, ale kdo mne zná tak ví že ne bez smyslu... že ryju do lidí je stará věc. Ale vzpomeň si na mě, až se to bude dít na Moravě, tak po nějakém digiboyovi na razítku ani pes neštěkne...
  • 26. 9. 2009 6:55

    bez přezdívky
    To je úžasné, kdo a s čím, se na takové kuriosní atrakci, jakou je přechod z analogu na digital v ČR, dokáže přiživit. To je opravdu jak:,,Hurá přijeli cirkusáci..."
  • 26. 9. 2009 8:05

    bez přezdívky
    Obávám se Davide, že Tvůj humorný příspěvek někteří jedinci mohli špatně pochopit. +1 :D :) Taky začínám mít v souvislosti s digitalizací jistou averzi "na Prahu" :-) To ale neznamená, že mám cokoliv proti Pražákům :-), stejně tak jako Ty :) Naopak, já mám alespoň štěstí "slavný" Žižkov přijímat až kdesi v poušti.... (Pardubicích). Když už to nejde jinak a v případě Ještědu nechce jinak, nic jiného mi ani nezbývá :)
    Taky bych chtěl dostat jeden pozdrav z Prahy 1 :D

    Jen si vzpomeňte, jak se analog vypínal v PRAZE a jak jinde na poušti :) David má pravdu.
  • 26. 9. 2009 9:25

    bez přezdívky
    Také nemám nic proto pražákům, zvláště, když jim původem jsem. Ale mám dost proti tomu, co vše se tady bezdůvodně živí na tzv. DVB-Talizaci. Počínají O2 rozesíláním informačních SMS, pokračuje dalšími a vrcholíce nyní Českou poštou. Prakticky to nezachrání ani Českou poštu, ani světovou krizi ani českou politickou krizi ani DVB-Talizaci. Mimo kuriosity pro sběratele, to nemá žádnou praktickou cenu. Ovšem nepředpokládám, že by si to Česká pošta zaplatila sama, jako příspěvek do DVB-Talizace, ale že si to od DVB-Talizatorů, nechá patřičně proplatit. I když je mi sympatičtější krmit zbytečně Českou poštu nežli třeba O2, je to ve své podstatě naprosto zbytečná kravina, jako dalších 50% věcí kolem DVB-Talizace.
    Osobně jsem chytil na chatě Mux 2 z Bukové hory (Mux 3 ne, nejede na plný výkon). U kamaráda Mux 2 z Krašova. A u jiného kamaráda všechny 3 Muxy z Prahy. To nic nemění na tom, že doma chytím jen Mux 1 z Ještědu a 3 Muxy z Löbau, což jsem chytil shodně na většině míst, kde jsem to zkoušel, jako u různých kamarádů, v práci, příbuzných atd. Bohužel jsem nechytil už žádný jiný Mux ze SRN, kde se to liší v některých stanicích a tajně jsem doufal, že bych se mohl dostat ještě někde na NDR nebo na hr. Ale i tak je potěšující, že v těch muxech, které zde jsou jde WDR a BR. Potěšující není to, že mimo Muxu ČT, zde zatím žádný jiný český defakto nikde nejde. Když pominu vypsané kuriozity. A osobně používám DVB-S jako minimálně 50% zde žijících lidí, Praha si to klidně může mít 80% pro DVB-T nebo kolik to tam je. Tady to prostě nechodí. A rozhodně se nepředřou aby to chodilo. Tečka.
  • 26. 9. 2009 11:26

    David Kříž
    Aleši je to jak píšeš. Já nemám nic proti pražákům. Ale proti pražskému úřednímu centralismu a protěžování. A prostě když to začnu někde cítit tak začnu řvát. Neříkám že to je všude a že mne někdo utlačuje. To vůbec ne! Ale prostě jsem nedůvěřivý, a když něco začne mít znaky takovéhoto protěžování na pražské straně, nebo naopak diskriminace na straně ne-pražské, tak se ozvu. Prostě na to mám čuch. Nic a nikoho dopředu neodsuzuji a nepomlouvám. Ale prostě jsem ve střehu. A jakmile se to začne projevovat tak si neberu servítky a řeknu to na rovinu. Viz třeba aktualita (už trochu zapadla o 2 stránky dozadu), o slovenksém DVB-T.
    Toš tak no... nemám nic proti pražákům a doufám ani oni proti mně :-) Co mi ale vadí je protěžování. Když je jeden protěžován a ani o tom neví (protože nezná druhou stranu mince) tak je jasné že mu to nevadí. Když se na někoho kašle a ozve se, tak je problémista, zakomplexovaný, nebo mu řeknou závidíš, přestěhuj se. To se mi nelíbí...
  • 26. 9. 2009 12:05

    David Kříž
    Díky za poučení, to jsem netušil! A myslím to naprosto upřímně :-) Ale na druhou stranu, kolikrát jste to viděl napsáno s "e" ? Obávám se, že to naprosto všude a všichni píšou počeštěné "ě" ze stejné nevědomosti, logicky si to odvozují. Je to, řekl bych, celkem specialitka.
    Mně by tam ten háček ani nechyběl, občas něco píšu slovensky a hodně čtu slovenské texty, a jak známo, slovenština změkčuje bez háčku, takže i slovo "protežovat" by přečetli změkčeně jako "ě". Mně to taky někdy ujede, když to napíšu v českém textu bez háčku, ale myslím to měkce :-)
  • 26. 9. 2009 11:57

    bez přezdívky
    K tomuhle bych se přidal. Pociťuji to velice podobně. Nejde ani tak o DVB-T, tam je situace ještě dobrá a je místo toho použitelné DVB-S nebo DVB-C nebo IPTV, takže nedostatek televizí rozhodně nepociťuji i když by tady až do mé smrti měly jen vysílat Mux 1 a Mux 2. Ale cítím to zvláště ohledně rádiových stanic na FM. Kdy v Praze jich snad vysílá asi deset, co mají jedinečný styl a nikde jinde nejsou. A Praha je má. A venkov je nemá. Nemátkou stanice ETHNO s World Music, stanice OLDIES OLYMPIC, Radio 1 s Alternatovou atd. To mne opravdu vytáčí. A lze si to sice pustit přes INTERNET. To se dá. Ale to podle mne není adekvátní. Vím sice, že jde částečně o komerční jednání, těch samotných stanic, protože Praha se svým počtem obyvatel je uživí a už není tak jisté, zda by je uživil třeba i Liberec. Ale, že mne to štve, to mne to štve. Že se za nimi stěhovat nebudu to je jisté. Oni tam zase nemají kopce a lesy a já nevím co. Ale nepřikládám to ani tak pragocentrismu, jako v případě FM spíše hurá regionalitě. Tedy každý starosta asi hlavním gubernátorem v místní oblasti. Prostě budeme mít deset místních kočkopsů jako Contacty Liberec a Dobré dny a podobné nesmysly, ale pořádné rádio ne. Osobně jsem několikrát prohlásil, že pokud by v ČR někdo žádal o licenci na FM, tak by musel zajistit alespoň 70% pokrytí. Ale ne aby v káždé vesnici hrálo něco úplně jiného. A ono to začíná samotným ČRo, respektive poslanci, kdy dostal ze zákona nařízeno, že musí mít v každé oblastí studio a tak máme spousty regionálních ČRo 5 a půlka z nich nemá, co vysílat a jejich poslechovost je mizivá,/opakuji některých, nemyslím samozřejmě ty zavedené a hodnotnější, jako Brno, Plzeň atd./ A přitom pro Wave nejsou frekvence. To je směšné. A něco podobného tedy předvede zřejmě tedy i DAB+ až přijde. A něco podobného předvede DVB-T, kdy tedy Óčko /asi zase z komerčních důvodů, tedy že by ho venkov neuživil/ nechce být všude a chce být jen někde, takže si přelézá z Muxu 3 do Muxu 4. Nevím. Les asi přestěhovat nejde, řeka taky ne a kopec zrovna tak. Asi by byla blbost stavět v Brně nebo Ostravě metro. Ale zatraceně, rádio a televize by snad měla být po celém území stejná. Noe je v DVB-T zase jenom v Praze. Ale když přijede papež tak si vzpomenou na věřící a po zbytku země. To už je doopravdy krutý výsměch.
  • 26. 9. 2009 18:17

    bez přezdívky
    Opravdu s Vámi musím důrazně nesouhlasit. Naopak si troufnu říct, že v Česku je mnohem větší společenská potřeba regionálních a lokálních rádií (a také televizí) než rádií typu Wave, Ethno, Oldies a pod. které stejně zajímají jen úzkou skupinu posluchačů, která si je schopna najít si takové rádio na internetu. Považuji za nepřijatelné, aby lidé mimo velká města měli lepší informace o tom, co se děje v Praze, Brně, případně Ostravě a netušili co se děje v jejich městě nebo obci. Mě jako Hodoňáka opravdu nezajímá, že je ucpaná magistrála, ale zajímá mě, že město chce prodávat městské byty, protože to se mě přímo dotýká. Ovšem z celostátních rádií se to nedozvím a nedozvím se to bohužel ani z ČRo Brno a tak jsem de facto odkázán jen na pochybný radniční plátek. A to je pro mne nepřijatelné. Stále doufám, že i my budeme jednou patřit mezi vyspělé země, kde existují lokální a regionální televizní a rozhlasové stanice, protože já zatím něco takového postrádám.
  • 26. 9. 2009 22:36

    bez přezdívky
    Mluvíme každý o něčem trochu jiném. Já mluvím o tom, že jako v DVB-S případně kabelovce máte výběr stylu, tedy kanály s dokumenty dejme tomu jako National Geographic, Viasat History, Animal Planet, kanály se sportem jako Eurosport, Nova Sport, kanály hudební, kanály filmové atd.atd. Tak i v Praze máte tedy výběr stylů. Zitím co lokální rádia jsou kočkopsi o tomtéž neboli směs bez ladz skladu obsahující v podstatě zcela zbytečné a nudné vysílání. Žádná specializace na nic a k ničemu tam není. Jednoduše na to nemají. Ani lidi ani peníze. Takže jediné na čem stojí jsou regionální informace. A to se na mne nezlobte, ale zcela všechny subjekty fungující v ČR mají regionální odpojováky na reklamu./Protože je samozřejmě nesmysl vysílat v Hodoníně reklamu na pražské firmy, že./ A mají odpojováky/ a dokonce si zákonem zvedli počet % v rámci novely o digitalizaci/ na informace, lokální zprávy, rozhovory atd. Mají tam své lidi atd. Takže jakákoli další regionalita je zcela zbytečná. Ty lokální firmy, jak říkám jen předvádí, že na to nemají ani ekonomicky ani personálně a jen zabýrají prostor. Jak říkám tyto opruzováky rozhodně nepostrádám. U nás do tohoto soudku patří televize GENUS. Na FM Radio CONTACT a RADIO DOBRÝ DEN. Opravdu hnusné, zbytečné a o ničem. Jako lokální televize, zde působila také televize TERRA a ještě asi působí televize KELY. Jako lokální rádio naštěstí již krachlo EURO K a podivným způsobem bylo ze strany RRTV zrušeno rádio TRIANGL, to jediné přinášelo ze všech zmíněných subjektů, něco osobního, neotřelého. Takže vskutku velmi přeregionalizováno. Ovšem jistě to platí pro náš kraj. Nemusí to platit pro Hodonín. To je další věc. Tedy nekompetentnost RRTV. Je dost možné, že někde působí několik regionálních TV a rádií, zapomněl jsem na nějaké RTM nebo tak nějak, to tu taky vysílá. A někde nemusí být žádná. To je další bordel Není to rozvrstveno rovnoměrně, že by tedy všude byl jeden subjekt, třeba. Někde je jich moc, jako u nás. Někde třeba žádné. Na Liberecku je jich jednoznačně příliš, zatím co specializace k něčemu kvalitnímu naprosto chybí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).