Hlavní navigace

Pocket v ohrožení. Google přišel s vlastním rozšířením Chromu

14. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Evan Lorne / Shutterstock.com
Ukládání obrázků a článků k pozdějšímu přečtení či zhlédnutí dosud symbolizovala především služba Pocket. Google ji chce nenápadně obejít.

Hlavně nenápadně. Google potichu přišel s novým rozšířením pro Chrome, které umožní ukládat stránky a články „na jindy“. Se svým skoro čtyřicetiprocentním podílem na trhu browserů má podle serveru The Next Web šanci zatopit především Pocketu a podobným službám.

Google už dříve umožňoval ukládat a označovat obrázky z vyhledávání k uživatelským účtům. Teď ale bude možné zálohovat celé stránky. 

A Google není jediný. Podobnou službu totiž už oznámil i Facebook. „Save to Facebook“ tlačítko by mělo být k nalezení po celém internetu. 

BRAND24

Obě velké firmy doufají v to, že se jim díky nové službě podaří udržet část uživatelů ve svém vlastním ekosystému. Zároveň tím získají další data o tom, co považuje uživatel za důležité a zajímavé. Jak Google, tak Facebook je pak dokáží zpeněžit.

Zároveň se Facebook snaží zaktivizovat své uživatele. Jejich aktivita totiž podle posledních informací uvadá. Sdílení vlastních příspěvků kleslo meziročně o 21 procent. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).