Hlavní navigace

Názor k článku Počty xDSL přípojek už nerostou. Kabelový internet na tom není o moc lépe od frr - Teta za dvě stovky? to musela být nějaká...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2015 4:53

    frr (neregistrovaný)

    Teta za dvě stovky? to musela být nějaká akce... ale základní tarif za 360 taky není špatnej. Mimochodem - Teta má optiku zásadně pod zemí, vzduchem se ji pokouší tahat snad jen některá místní konkurence.

    Kolektory v sídlištích... no něco tu je, ale jsou to spíš jenom takové těsné betonové panelové tunýlky s parovodem, sem tam revizní kobka na které jsou zvenčí přisedlí bezdomáči, protože hřeje. Ty parovodní betonové "tunýlky" jsou už postarší, odhadem nejsou průlezové, a občas se nějaký propadne.Tam dole bych se pohybovat nechtěl a nevím nakolik by bylo moudré, tahat tamtudy kabely. Teta pokládá optiku po sídlištích do nehlubokých drážek, které kvůli tomu extra kope. Na sídlištích je travnatých ploch dost a dost. Historicky si Teta vybudovala optickou páteř částečně tím, že uvážlivě a strategicky přikládala chráničky při jiných stavbách a rekonstrukcích po městě.

    Jinde monopolní UPC to u nás opravdu nemá lehké :-)

    Vím tady kolem o pár dalších menších městech, kde místní firmy kopou a provozují optiku, hlavně na sídlištích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).