Hlavní navigace

Názor k článku Pod Lupou: Magazíny pro vývojáře od Ladislav Bittner - O věrohodnosti Vámi uváděného čísla se těžko mohu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2002 15:55

    Ladislav Bittner (neregistrovaný)
    O věrohodnosti Vámi uváděného čísla se těžko mohu přesvědčit, když je přístup k hodnotě průměrného denního počtu sessions chráněn heslem (navzdory Vašemu prohlášení v této diskusi, že Interval nemá co zamlžovat ;-)

    Navíc tato hodnota stejně udává průměr za celou dobu měření návštěvnosti službou Navrcholu.cz, což může být vzhledem k již čtyřletému měření Intervalu údaj dosti zkreslující.

    K číslu, které jsem uvedl ve srovnávací tabulce pod článkem, jsem se dostal podle jednoduchého vzorce: počet sessions za tento měsíc/pořadové číslo dne v měsíci. Aktuální hodnota pro dnešní den tedy je: 12373/11=1124 (pro co největší eliminaci odchylky je samozřejmě optimální, provádí-li se tento "výpočet" těsně před koncem dne).

    Jediné, za co se Vám a ostatním čtenářům mohu omluvit, je míchání "jablek s hruškami" při uvádění návštěvnosti některých serverů v UIP a některých zase v počtu session. Pokud bychom se ovšem chtěli dostat k ideálnímu stavu, musela by být návštěvnost všech v článku uvedených webů auditována stejnou službou.

    P.S. Pokud je Vámi uvedená hodnota průměrného denního počtu sessions Intervalu 1830 pravdivá (a já bych si Vás nedovolil osočit slovem LHÁŘ), pak to znamená jediné - průměrný denní počet návštěvníků Intervalu klesá...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).