Hlavní navigace

Názor k článku Podívejte se na nová loga České televize od Jarda Lábek - Popravdě řečeno, taky netuším, co si o tom...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2006 17:20

    Jarda Lábek (neregistrovaný)
    Popravdě řečeno, taky netuším, co si o tom mám myslet. Podle mého názoru byla původní loga ČT1 a ČT2 kvalitní, nicméně už poněkud obstarožní. Ocenil jsem proto, že se ČT rozhodla pro své nové kanály ČT4 a ČT24 vypracovat nový styl - který je mimochodem hodně zajímavý a dobře zpracovaný - a čekal jsem, že až uzraje čas, přitesá k tomuto obrazu i letitá loga původní. Dost dobře nechápu, proč se ČT rozhodlo dělat všechno úplně znovu, zvlášt když loga ČT4 a ČT24 jsou de facto nová.
    Co se týče nových log... Snažím se je hned neodsuzovat a jsem hodně zvědavý, jak se televizní grafici poperou s celkovým vizuálním stylem, ale... První verze nového loga ČT4 mi ze všeho nejvíc připomíná stránku z trhacího kalendáře, u verze druhé si nemohu pomoci, ale čtu to jako C4, což asi není záměrem.
    Sám ve své práci zastávám názor, že v jednoduchosti je síla, ale tady jsem skutečně na pochybách. Kde je osobitost, kde je nápad? Zajímal by mne komentář a zdůvodnění autora, možná ta čára nad číslem má nějakou filozofii, jakou mi však uniká.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).