Hlavní navigace

Názor k článku Pohádka o Rohlíkové ulici od Tomáš Kapler - jasně, tak zavedeme regulace, a když někdo bude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2007 11:11

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    jasně, tak zavedeme regulace, a když někdo bude prodávat progam EAGLE za více než dvadvacet, tak ho pověsíme za koule do průvanu.

    Ježiš marja lidi jste normální? Cena je obchodní nástroj a zcela na obchodníkovi, jakou nasadí - nasadí-li neodpovídající, neprodá. A kartelové dohody u naprosto minoritního programu, nulovým podílem na trhu a s mraky alternativ, tak to je fakt hláška dne.

    Když by kterýkoliv z prodejců rohlíků začal prodávat rohlíky za 10 korun, byl by to nějaký problém? Buď nic neprodá a zkrachuje či slevní, nebo bude mít tak výtečné rohlíky a nebo bude tak skvělý obchodník, že na tom vydělá. A je to jeho plné právo. Když jsou někde vysoké ceny rohlíků, tak to může znamenat buď že jsou tam vysoké náklady (prodávat rohlíky na Sněžce bude asi dražší než vedle pekárny), a nebo je to díra na trhu, kterou můžete zaplnit - jdět etam prodávat rohlíky za nižší cenu a konkurence také slevní.

    Takže zpět k vašemu příkladu jestliže je nějaký software o 21 tisíc dražší než v německu, naprosto nic vám nebrání jej koupit v německu a tady jej začít prodávat třeba jen za 30.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).