Hlavní navigace

Názor k článku Pohádka o Rohlíkové ulici od Tomáš Kapler - nikoliv, aby mohla vzniknout kartelová dohoda, musí jednat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2007 11:25

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    nikoliv, aby mohla vzniknout kartelová dohoda, musí jednat ve shodě a po dohodě soutěžitelé, kteří mají dohromady více než 40% trhu.

    To že chtějí obchodníci vydělávat co nejvíce je jejich plné právo ba dokonce povinnost vůči akcionářům. Na tom, že někdo vydělává hodně není nic špatného, zlepšuje to jeho možnosti v dalším vývoji atd. Chcete omezovat někoho jenom proto, že moc vydělává? A nechtěl byste mu také zabrat pole, louky, lesy?

    A doporučuji prostudovat poslední rozhodnutí ÚOHS. To že totiž některý výrobce zdraží jen proto, že zdražil jeho konkurent a on tak má prostě lepší manévrovací schopnosti při cenotvorbě, nemá nic společného s kartelovou dohodou. A na kterémkoliv místě kde existuje volná soutěž jsou nižší ceny a lepší služby, to snad lidem kteří zažili komunismus a Český Telecom nemusím vysvětlovat.

    P.S.: všechna rozhodnutí ÚOHSu jsou na webu a podezření na nějaké kartelové dohody není tak časté, a velmi často se navíc nepotvrdí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).