Hlavní navigace

Názor k článku Pohádka o Rohlíkové ulici od Trautmberk - ... nabízim změněnou bajku ... Rohlíky nabízený v Rohlíkový...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2007 11:59

    Trautmberk (neregistrovaný)
    ... nabízim změněnou bajku ...

    Rohlíky nabízený v Rohlíkový ulici byly různý za různou cenu. Někerý byly nepoživatelnej šmejd, někerý byly rozumně upečený za rozumný kačky a pár bylo špičkové kvality za odpovídající cenu.

    Problém byl v tom, že v Rohlíkový ulici si moh rohlíky dovolit koupit jenom někdo. Konšelové, náležitě zmasírovaní mediálními kampaněmi rozhodli, že na rohlíky má nárok každý (kromě jejich pokusu o aplikaci sociálního inženýrství hrálo roli to, že v některých okolních ulicích se následně zlepšila společenská situace). Po několika střetech s výrobcema rohlíkůch naznali, že budou píct ne moc kvalitní rohlíky a minimálně se jim povede zlikvidovat ty, co prodávaj nekvalitní předražený šmejdy. Navíc chtěj umožnit ve svejch krámech prodávat rohlíky lepší kvality těm pekařum, kerý nepečou šmejd.

    A nyní pozor.

    Na scénu vstupuje neohroženej hrdina. Voděnej ve stříbrný zbroji začal hlásat pravdu. Hrdina se zaštiťuje erbem všech vobčanů, ale ve skutečnosti zastupuje pekaře. Tvrdí, že vobčani jinde je ještě hůř a konšelové by neměli kazit byznys ani těm, kerý prodávaj šmejd.

    A pointa? Pointa je taková, že většina pekařů, kerejch se hrdina zastává, vydělává na sto let starejch pekárnách, kerý zasmraďujou vokolí. Díky těmdle pekárnám nedávaj ty rozumný pekaři do svejch pecí žádný investice a je možný, že za pár let žádný rohlíky nebudou.

    Kdyby měl hrdina jen trochu fištrónu, pokusí se s konšelama domluvit na takový formě projektu, kerej by umožnil rozvoj celýho pekařskýho vodvětví (například páteřní rozvod plynu, aby nemuseli všichni péct v v uhelnejch pecích).

    Nic proti pekařum ani hrdinovi, ale čovek by měl dycinky dres mužstva, za kerý kope.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).