Hlavní navigace

Názor k článku Pohádka o Rohlíkové ulici od Petr Andrš - Nemůžu říct, že by mě snaha radních utratit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2007 21:54

    Petr Andrš (neregistrovaný)
    Nemůžu říct, že by mě snaha radních utratit takový strašný prachy za něco, ani nevědí přesně za co a tak pořád to mění, těšila, naopak, dost mě sere.

    Ale fakt mi vadí argumentace, že to je špatně, protože v Praze má přístup k Internetu skoro každý skoro zadarmo, to vytváří dojem, že kdekoliv jinde by to bylo OK.

    Jednak nebylo, byla by to úplně stejná sviňárna, jen by se o tom tolik nemluvilo, protože jiná města jsou prostě menší a tak by v absolutní částce šlo o méně peňez.

    Druhak je blbost, že by skoro každý měl v Praze internet skoro zadarmo. Průměrná hrubá mzda v Praze je 150 Kč na hodinu (pravda, je to o 20% více než průměr země, zas je tu ale dražší bydlení), bydlím na sídlišti na kraji města, nejlevnější ADSL by mě tu stálo 475 bez ceny za telefon stejně jako na 90% linek v republice. Nejlevnější kabelovka je taky za 475, stejně jako na spoustě jiných sídlišť na různých místech v republice.

    WiFi je jak kde, prostě někde se našel někdo šikovný a podnikavý a nabízí WiFi Internet za hezké peníze, někde ne, v Praze i jinde, v Praze se toho zdá hodně, ale je to jen úměrné koncentraci lidí a firem, já tu zrovna chytám jen jedno CzFree, které už nebere lidi, protože to má zbastlené bůhví z čeho a sype se mu to. Zato v městečku a jeho okolí daleko od Prahy, kde žil můj děda, mají WiFi za 300. Jeden kolega z okresního města má do činžáku optiku a po domě Ethernet, jede mu to v řádu desítek megabitů za sekundu, teď jednají o možnosti streamovat si po tom normální televizi aby se nemuseli starat o společnou anténu a mohli poslat do háje UPC. Já tohle všechno můžu jen závidět.

    Většina má tu možnost co nabízejí molochy, někteří pak mají možnosti lepší, když se blízko nich vyskytne někdo nadšený a schopný, Praha nepraha.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).