Hlavní navigace

Názor k článku Pojďme budovat portál od David Nebeský - Už jsem se chystal odklepnout myší reakci na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2000 14:54

    David Nebeský (neregistrovaný)
    Už jsem se chystal odklepnout myší reakci na jednoho z diskutérů, ale v posledním momentě jsem si uvědomil, že moje reakce nemá souvislost s vytvářením komunity a tedy s vlastním článkem.

    Většina příspěvků je bohužel o všem jiném než o vlastním tématu článku. Proč tomu tak je a proč jsem i já sedl a napsal - byť nakonec neodeslal - něco, co s vlastním tématem nesouvisí?

    Předpokládám že odpověď lze najít v tom, jakou důležitost vytvoření komunity přikládáme - tedy nízkou. Jiří Donát dle mého názoru napsal o tom, co považuje za velmi důležité, a našel čtenáře, kteří to za důležité nepovažují. Samozřejmě že většina tahounů internetových projektů - včetně mě - bude s Jiřím Donátem verbálně souhlasit a pravděpodobně si budou myslet, že jejich souhlas je upřímný. Jenže ono je té práce, kterou je třeba udělat, tak moc... Ještě musíme předělat tamto a doprogramovat támhleto.

    Jenže vytváření komunity je možná skutečně důležitější, než doprogramování nějaké nové funkce našich sitů. Vždyť kolik sitů může jeden člověk pravidelně navštěvovat a na kolika se může pravidelně zapojovat do diskuse? Ve světě komunit tedy pravděpodobně pravidlo "vítěz bere vše" platí mnohem silněji, než na Internetu obecně.

    Pojďme se tedy vrátit k tématu. Jak vytvořit a udržovat komunitu? Má s tím někdo zkušenosti a je schopen tyto zkušenosti reflektovat a zobecnit?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).