Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Polemika: jsou datové schránky drahá zbytečnost? od Zdeněk Michálek - Docela mě překvapuje, že - přesto že většina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2009 22:37

    Zdeněk Michálek (neregistrovaný)
    Docela mě překvapuje, že - přesto že většina diskutujících je ptavděpodobně podnikateli nebo přinejmenším OSVČ - datové schránky ze zásady odmítá.

    Jako je politika uměním možného, i datové schránky beru jako jedno přiblížení se kýženému stavu. Jako něco, co do budoucna (snad) konečně umožní řešit problém prokazatelného doručení nějakého obsahu odesílatelem adresátovi. Prokazatelného ne z hlediska informačních technologií, ale z hlediska soudců, rozhodců atd. Jen zkuste bez datových schránek jednoduše prokázat, že jste jako subjekt A informaci B sdělili subjektu C !!

    To, jak jsem jako daňový poplatník přispěl k případným neúměrným ziskům dodavatele, provozovatele nebo k posílení jeho monopolu, jaké je technologické provedení atd. mě z tohoto hlediska a v kontextu článku v zásadě nezajímá (pokud TO nějak rozumně funguje). I když - samozřejmě, byl bych radši, kdybychom tu zakázku dostali my ;-)
  • 15. 10. 2009 12:18

    z (neregistrovaný)
    Vetsina tech OSVC (asi narozdil od vas) jedna (alespon obcas) s urady. A pak samosebou moc dobre vedi, ze co neni na papire a opatreno alespon jednim kulaty, jednym hranatym a jednim sisatym razitkem jako by nebylo.

    Vetsina rozhodnuti uradu pak plati mnohem dele nez nekolik dnu/tydnu/mesicu a casto se platnost onoho rozhodnuti resi az po nekolika (desitkach) letech.

    Urady navic neustale vyzaduji dalsi a dalsi vyplnovani vsemoznych formularu udaji, ktere znaji a osobne v takovem pripade nevidim ani jediny duvod, proc jim ulehcovat praci zasilanim automaticky zpracovatelnych dat. Pokud me osobne k elektronicke komunikaci donuti, budu jim (naprosto umyslne) posilat scany.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).