Hlavní navigace

Názor k článku Polemika: Každý patent je softwarový od Pet - Patentovatelný by měl být postup ne cíl. Tzn....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2004 11:26

    Pet (neregistrovaný)
    Patentovatelný by měl být postup ne cíl. Tzn. lze patentovat komprimační algoritmus ne kompresi jako takovou. Jinak by nemohli ostatní vůbec vymýšlet vlastní algoritmy. Lze patentovat nový třídící algoritmus ne třídění jako takové. Lze patentovat způsob začlenění vazeb mezi dokumenty v dokumetech, ale ne nápad dělat vazby mezi dokumenty obecně. Protože on ten výsledek je většinou obecný požadavek spotřebitele než samotný nápad výrobce.
    Tvrdit že někdo vymyslel textový editor je absurdní, byl obecný požadavek na editaci textu před jeho vlastním tiskem což znamená textový editor a někdo se ho snažil naprogramovat, jinak prní textový editor zřejmě vytvořil Guttenberg ne SW firmy.
    Někde jsem již někde četl návrh na řešení patentů formou, že někdo veřejně vyhlásí ten cíl a všichni se mohou přihlásit s návrhem svého řešení/postupu/algoritmu. A v ten okamžik se již pozná zda některé postupy jsou zcela běžné, snadno vymyšlitelné nebo postup vymyslí jediný člověk/firma a má cenu jí udělit patent na tento postup.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).