Hlavní navigace

Názor k článku Polemika: Každý patent je softwarový od Honza X. - zdaleka ne vsechny penize se rozpusti tam kde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2004 13:58

    Honza X. (neregistrovaný)
    zdaleka ne vsechny penize se rozpusti tam kde pisete. americke firmy prece plati evropskym licencni poplatky (evropske firmy totiz maji sve myslenky na americkem trhu chranene patenty), evropske firmy pouzivaji na evropskem trhu ty americke patenty zadarmo. to musi nutne vytvaret nerovnovahu ve prospech evropy. pro vydelavani zalozenem na cross-licencovani to plati uplne stejne, evropane maji moznost v americe tlacit svym patentovym portfoliem, zatimco americani na evropskemtrhu tuhle moznost nemaji.
    to co psal Dan Ohnesorg je pravda, vyspelost ameriky neni dukazem prospesnosti patentu. ale neexistence dukazu neni dukazem neexistence. neexistuje dukaz, ze amerika vydelava diky patentum. ale to jeste neni dukaz, ze na nich prodelava. a uz vubec to neni dukaz, ze americke patenty nemohou prospivat evrope.
    navic se tady mluvilo o inovaci - muzeme vyloucit, ze evropske firmy jsou nuceny inovovat, aby konkurovaly americkym, ktere inovuji proto, ze jim to diky patentum prinasi zisk? evropa pochopitelne na inovaci vydela o to vic, ze ji ty vydelane prachy nepolykaji patentove spory.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).