Hlavní navigace

Polský regulátor KRRiT vyhlásil soutěž na pozice v prvním DVB-T multiplexu

4. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 1. 2011

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), polská obdoba tuzemské RRTV, oznámila na konci minulého roku zahájení soutěže, do které se mohou přihlásit zájemci o pozice v prvním digitálním terestrickém multiplexu. Tři místa si v něm rezervovala veřejnoprávní Telewizja Polska (TVP) a na zbylých pak budou komerční subjekty, které vzejdou právě z tohoto řízení.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Na Ostravsku začalo vysílat pět nových digitálních televizí z Polska

Kroku doposud bránila neschopnost KRRiT dohodnout se s tamním regulačním orgánem UKE na podmínkách tendru. Pro budoucnost digitálního vysílání je to dobrý a důležitý krok, uvedl šéf KRRiT Jan Dworak. Witold Graboś, viceprezident pro koordinaci digitálního terestrického vysílání z tohoto kontrolního orgánu, dodal, že pro úspěšné pokračování dobře nastartovaného procesu, je nutné, aby vypínala svůj analogový signál a umožnila tak rozvoj třetího (veřejnoprávního) multiplexu. Právě první DVB-T síť by měla již do konce roku 2011 pokrývat většinu území našich severních sousedů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).