Hlavní navigace

Názor k článku Koncesionářské poplatky musíte platit, i když přijdete o ČT 2 od jan novak - Protože už je to dávno, nevim, proč sem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2008 15:02

    jan novak
    Protože už je to dávno, nevim, proč sem to tak napsal, možná sem chtěl předchozím přispěvatelům ukázat, že je zde pořád alternativní volba. Sám nezastávám názor, že by televizní příjem byl nutný k životu, a znám několik lidí, kteří se bez něj obejdou aniž by to byl dětský rozmar.
    Pokud vím tak ona nadnárodní organizace (její jméno mi nějak vypadlo) koordinuje přidělování kmitočtů. Co ale bude na daném kmitočtu je už v kompetenci našeho radiotelekomunikacního úřadu. Tim spíš, že analogový i digitální signál mají stejnou šírku pásma (těch cca 6 Mhz), a tu samou měl i černobílý signál. Takže je to spíš podřízení se technickému pokroku kolem nás, díky kterému se uvolní některé kanály pro jiné subjekty. Není to jako v případě přechodu mobilů od 450 přes 900 na 1800 MHz kde se prostě přidali další kmitočty.
    Přijde mi jen nefér jedním koncem tvdit jak je to naprosto dokonalé a už na věky a druhým koncem trvdit, že současné digitální vysílání je tak na 3 roky a potom se přejde na jiný kodek a nejlevnější settopboxy které neumožňují upgrade firmware půjdou do kopru (jak vyplynulo z pořadu žijeme digitalizací).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).