Hlavní navigace

Názor k článku Portál jako open-source od Petr Srsen - No, MF od cpressu znam velmi, velmi dobre....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2001 0:47

    Petr Srsen (neregistrovaný)
    No, MF od cpressu znam velmi, velmi dobre. Detailne jsem ho zkoumal. Zaroven ale nechci vypadat jako "advokat" MF potazmo CP. MF ma mnoho funkci, nektere jsou velmi specificke, nekdy az zbytecne. To je pravda.

    Co se tyce preprogramovavani modulu. Je sice pekne, ze G2 ma vlastni skriptovaci jazyk (letmo jsem si ho prohlizel, uz je to ale delsi dobu). Nicmene k cemu je ? Nemyslim si, ze by si klienti programovali vlastni moduly v tom internim prog. jazyku. Je pekne, ze davate moznost lidem si doprogramovat fičury, ale mám pocit, ze to 99 z nich stejne nevyuzije (protože se nebudou učit syntaxi, ...). A za ty ceny, kolik MF stojí očekávají klienti kompexní řešení, ne systém "dodělej sám" ...

    Výsledný efekt je tedy stejný, klient si to může udělat svépomocí, ale stejně si to nechá udělat od vás hezky za příplatek.

    Co se týče gamestore.cz, zase tak uchvatné mi to nepřipadá. Mimochodem, ja se tu bavím o redakčním systému resp. o publikační platformě, ne o nějakém "hybridu", co zvládne publikovat články, prodávat hry, mobily, .... ;).

    A jinak vím, že je to tvořeno tou databázovou fičurou, kterou G2 disponuje. Podle mně je ale lepší udělat nějaký externí modul s hromadným vkládáním zboží, ... Nebo vůbec pořádný dedikovaný (softwarově) e-shop ....

    Je to ale věc názoru, můj znáte ;)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).