Hlavní navigace

Názor k článku Portál jako open-source od Jan Svoboda - Dovolte abych se vyjadril, alespon k necemu z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2001 12:12

    Jan Svoboda (neregistrovaný)
    Dovolte abych se vyjadril, alespon k necemu z vaseho prispevku:

    viz:
    >>než jen publikovat do natvrdo vytvořeného pozadí.

    NESMYSL, M-F pracuje se sablonami. Tzn. kazdy domek dokaze pracovat s rozdilnou sablonou (1 sablona=1 ASPecko), ktera muze byt naprosto jina jak layoutove, tak funkcne. Nektere z domku nebo kategorii mohou napriklad zobrazovat clanky, jine mohou slouzit jako sekce Vykladni skrin s nakupnim kosikem. Mozna by bylo lepe si priste dukladne precist informace o jakemkoli produktu, drive, nez jej zacnu kritizovat :(

    Jednotlive moduly v sablonach M-F se volaji velmi jednoduse pomoci standardniho prg. jazyka (VB), nikoli nejakym specialnim makrojazykem ap. Umisteni a volani jednoho weboveho elementu=modulu, znamena skutecne pouze a jen vlozeni jednoho radku do ASP kodu (samozrejme se spravnymi parametry, ktere ovlivni vzhled a funkcnost). K dispozici je dokumentace, ke kazdemu modulu.

    Vy osobne jste mi a memu kolegovi loni na Invexu predvadel Genesis. Z prezentace jsem pochopil, ze vasi uzivatele musi byt na 1/2 uvazku temer programatori. V M-F jsme se dali trochu opacnou cestou. Uzivatel je proste uzivatelem, nemusi umet programovat, znat specialni makrojazyk a cist tluste manualy.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).