Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Porušují (ne)vědomí rozesílatelé virů zákon? od Tomas Skorepa - Vazeny pane, takovouto snusku blabolu a lzi, tvaricich...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2001 22:54

    Tomas Skorepa (neregistrovaný)
    Vazeny pane, takovouto snusku blabolu a lzi, tvaricich se jako neco, co opravdu muze mit oporu v zakone, lze i na ceskem internetu videt pravdu jen zridkakdy. Je sice zrejme ze pokud date clanku provokativni nadpis tak, ze jeho ctenost bude zrejme vyssi, ale nerozumim tomu, jakym pravem se obouvate do BFU. Vas i mne pocitace zivi, vas zrejme spatne jinak byste se venoval necemu jinemu nez je psani pochybnych clanku. To, ze vy byste se mel zajimat o takove sity, jako jsou SP, k nejakym pochybnym programum, je samozrejme v poradku. To jestli by se o ne mela zajimat sekretarka, je prinejmensim sporne. Ta predevsim,chce takoveto programy pouzivat. Nehlede na to ze i zkusenejsi sekretarka, ktera by pochopila, ze napr. v pripade Bad.Trans se jedna o virus by bez, dejme tomu prumerne ochrany email serveru, nebo alespon 4 mes. stareho SP pro Outlook, asi tezko uspela. Chci jen dodat, ze organizace ve ktere pracuji na muj navrh jiz dlouhou dobu nepouziva prod. fy. MS, takze zadne tyto viry se v nejmensim nedotkly jejiho chodu. Nechci zadny flame a proto dodavam ze, duvody jsou pouze financni.
    PS: kolik ma autor za sebou rocniku PF UK?
  • 18. 12. 2001 13:02

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Co kdybyste byl konkretnejsi ? Ja si rad prectu nejaky dalsi nazor na probiranou vec, jenze vy jste, ackoliv ho zrejme mate, nijak neznacil proc vam clanek pripadal jako snuska blabolu a lzi ...

    (Mimochodem, myslim, ze p. Matejku pocitace nezivi).

  • 18. 12. 2001 13:47

    wintermute (neregistrovaný)
    Bych si tipnul Skořepo, že autor má vystudováno více "rocniku PF UK" než ty základní školy. Tak to aspoň vylývá z jeho slušného vyjadřování jak v článku, tak v odpovědích na příspěvky.

    Zato už tvoje první věta Skořepo, svědčí o obhroublém primitivismu a nedostatku asertivity a kultivovanosti.
  • 18. 12. 2001 16:24

    Ján Matejka (neregistrovaný)
    No ja nevím, zda má smysl reagovat. Opomenu li to, ze nergumentujete (ale pouze utocite na kvalitu clanku, pripadne na moji osobu), tak bych pár Vaších výroku rád uvedl na pravou míru.

    1) Neobouvám se do BFU (tedy pokud myslíte běžného uživatele), ale pouze naznačuji, že ani z právního hlediska nemusí být běžný uživatel zcela bez odpovědnosti. I on má povinnost predcházet skodám (jako kazdy jiný), jinak může být také odpovědný.


    2) Počítače mne neživí (a nikdy ani neživily). Právní aspekty související s Internetem a počítači mne ale velmi zajímají. Články na LUPě píši zejména proto, že se v nasledující diskusi (vyjma příspěvků Vašeho typu) dozvím leccos nového a podnětného.

    3. Právnickou fakultu jsem již dostudoval a v současné době na ní učím.


    JM




  • 18. 12. 2001 18:34

    Wlf (neregistrovaný)
    bod 3 - Pobavil jsem se. To ho sestřelilo líp než kdybyste mu vynadal.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).