Hlavní navigace

Názor k článku Porušují vyhledavače autorská práva? od Dan Lukes - Jste to vy, kdo protestuje proti tomu, ze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 7. 2003 22:19

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Jste to vy, kdo protestuje proti tomu, ze informaci nekdo uchovava a jsem to ja, kdo tvrdi, ze se mu v tom branit nema. O nejake likvidaci nebyla z me ani vasi strany rec.

    Znacna cast meho (a troufam si tvrdit, ze i vaseho, a nebudeme v tom patrne vubec sami) vydelku pochazi ze znovupouzivani informaci, ktere jste nekde ziskal a tu vice, tu mene je zpracoval. A naopak - je naprosto bezne, ze ja zas predavam informace jinym - a ti je pouzivaji. Hranice mezi "pouhym preprodanim", ktere je jiste odsouzenihodne a pr(e|o)davanim zpracovane informace, ktere je velice bezne je velice nejasna a v konkretnich pripadech dost individualni. To co jste popsal v druhem odstavci je vec IMHO zcela odlisna od toho, co provadeji vyhledavace tim, ze provozuji v ramci sve cinnosti archivy - a proto jsem ochoten souhlasit s tim, ze vami popsana cinnost je skodliva a soucasne budu trvat na tom, ze to co delaji vyhledavace je uzitecne.

    Tvrzeni uvedena ve ctvrtem odstavci jsou pouha tvrzeni. Me vztah mezi "striktnosti ochrany informace" a kvalitou zverejnenych informaci rozhodne nepripada tak jednoduchy, aby vas opravnoval k tak zjednodusujicim zaverum jake jsou prezentovany v zaveru vaseho prispevku.

    To se uz, pravda, zaciname pomalu ale jiste vzdalovat puvodnimu tematu jak clanku tak diskuse.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).