Hlavní navigace

Názor k článku Potřebujeme DRM? od Vítězslav Novák - Jenže to tenkrát "bolelo" jen ty pány z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2003 12:11

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Jenže to tenkrát "bolelo" jen ty pány z StB, a řek bych, že ne moc. To bych měl za sebou minimálně Bory. Stejně jako většina národa... Tady jde o prachy, velký prachy, a to je teprv totalita.
    Dokud se kopírovalo z vinylu (i se škvrkancema a lupancema) na kazetu a z kazety na další kazetu, pokaždý se ztrátou kvality, nezajímalo to nikoho. Když se dá kopírovat teoreticky do nekonečna, nastal pro vydavatele problém.
    Pokud se firmy dohodnou (stačí ty velký), máte pech. Technických řešení je spousta, pokud se vykašlete na zpětnou kompatibilitu. Zatím to nikdo neudělal z komerčních a konkurenčních důvodů. Ale klidně se může stát, že nakonec nic jiného výrobcům nezbyde. Kolik je asi výrobců silikonu do střev všech těch "různých" mašin? A pak stačí, aby ten "pás cudnosti" byl naintegrován na jednom chipu s kodekem a co budete dělat? Pilovat chip? Pěkné pořízení přeju!

    Ten socialisticko-odbojářský způsob samozřejmě zůstane. Nahrajete si Hutku na koncertě v klubu, případně ho vypálíte. Bude to mít atmosféru, jistě. Pamatuju na takové nahrávky. Nebo Kryla ze Svobodky, i s uá uá rušením z Petřína.

    p.s. "čurčilka" do rádia dokázal navinout kdekdo. Bylo to minimálně o koncentrák, a s celou rodinou, ale technicky žádný problém. VLSI chip si lupénkovou pilkou nevyřežete.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).