Hlavní navigace

Potvrzeno! Olympijský hokej bude vysílat opět Česká televize

18. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO, AKTUALIZOVÁNO – Informace o tom, že se chce Nova zbavit olympijského hokeje, se objevila v médiích před několika týdny. Olympiáda se bude vysílat kromě ČT Sport i na Dvojce.

Česká televize potvrdila, že bude vysílat nejen samotnou olympiádu ze Soči, ale také nejatraktivnější hokejové přenosy. Česká televize bude mít navíc poprvé studio přímo v dějišti her, a to přímo naproti vstupu do olympijského parku, uvedla Česká televize. Exkluzivní vysílací práva pro olympijský hokej získala loni televize Nova, ale před několika týdny se ve sdělovacích prostředích začaly objevovat informace, že se ho snaží zbavit. Nové vedení CME, které mediální skupinu vlastní, nasadilo drastická úporná opatření a škrtá náklady, kde jen je to možné.

K TÉMATU: Sport.cz a iDNES: Nova se chce zbavit olympijského hokeje ze Soči

Nova podle původních plánů chtěla vysílat olympijský hokej na dvou kanálech, kromě toho hlavního také na Fandovi. Stejná práva má také sesterské Markíza na Slovensku. Nova mohla zároveň vysílat zimní olympiádu v Soči a Letní olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru na placeném kanálu Nova Sport a internetovém portálu Voyo.cz. Pro ten vlastnila práva jak pro území České republiky, tak i Slovenska. Ze zisku vysílacích práv na olympijské hry mám obrovskou radost, zejména získání práv na hokejový turnaj v Soči je pro Novu skvělá zpráva, pochvaloval si loni v říjnu někdejší šéf Novy Jan Andruško. Ten mediální skupinu na konci října oficiálně opustil.

GLOSA: Na vlastní Soči

Na Nově si možná řekli, že bude lepší pokračovat v zaběhnutém programovém schématu, uvedl ve Sportovních zprávách České televize její generální ředitel Petr Dvořák. Fanoušky chci ubezpečit, že realizace hokejových přenosů se nedotkne vysílání programu ČT Sport. Máme vše naplánované tak, jak už jsme celý rok plánovali. (…) Fanoušci mohou být spokojeni, program bude stejný, doplnil Dvořáka výkonný šéf sportovního kanálu Jiří Ponikelský a dodal: Štáb, jak technický, tak i realizační, je tak zkušený, že tuhle změnu určitě zvládneme. Oproti původně plánovanému vysílání na kanálu ČT Sport se vysílání rozšíří i o program ČT 2.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Olympijský hokej ze Soči 2014 bude na Nově a Fandovi. Zbytek na Nově Sport, Voyo.cz a ČT

Nova Sport nabídne předplatitelům čtyřiadvacetihodinové vysílání všech sportů ze zimní olympiády v Soči. Mezi Českou televizí a skupinou Nova zároveň dojde k výměně vysílacích práv k českým filmům. Nova zakoupila práva na uvedení celé řady děl, která se na jejích kanálech dosud neobjevila – mimo jiné Snowboarďáci, Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a seriál Chalupáři. Tato programová spolupráce nás velmi těší. (…) Vzhledem k tomu, že nově získané filmy zcela zapadají do našeho programového plánu na příští rok, jsme tento návrh přivítali. Výměnou jsme České televizi prodali práva k vysílání hokejových utkání, která budou vysílána mimo hlavní sezónu z hlediska příjmů z televizní reklamy, vysvětlil generální ředitel NovyChristoph Mainusch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).