Hlavní navigace

Názor k článku Poučení z krizového vývoje v redakci zpravodajství TV Nova od anonym - K tématu už bylo řečeno hodně a mnohokrát...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2012 16:21

    bez přezdívky
    K tématu už bylo řečeno hodně a mnohokrát a po celou tu dobu jsem neměla potřebu se sama vyjádřit. Nenechaly mne však chladnou tyto věty:
    "Ale podávat hromadnou výpověď po šesti dnech, aniž by měli rozjednané angažmá v jiné televizi? Tomu se opravdu říká amatéřina."
    A tak by mě zajímalo, jak pan Potůček zjistil, že šlo o hromadnou akci. Byli reportéři domluveni, že to udělají? Myslíte? Konzultovali to s Vámi? Opravdu se domníváte, že to udělali natruc? Nebo se jen odmítáte zamyslet nad tím, že opravdu nesouhlasili s osobou nového nadřízeného a zcela lidsky nechtěli být s tímto člověkem spojováni. Že se nad tím zamýšleli. Sami se sebou. Jeden po druhém. A pak byli i možná sami překvapeni, že jich tu výpověď podalo více...Někde jsem se také dočetla, že "reportéři, kteří výpověď podali, byli dlouhodobně nespokojení". Možná tohle byla ta pomyslná poslední kapka.
    Už hezkých pár dní se tu dost z vás (a většinou stále stejní)zprudka opírá do odcházejících redaktorů zpráv na Nově, ale nikdo z vás, kdo máte a sdělujete svůj názor, tyto lidi pravděpodobně neznáte jinak, než z těch oněch proklínaných televizních novin (na které se vlastně nedíváte, protože se na to nedá dívat). A tak si myslím, že ani nemáte právo je jakkoliv odsuzovat. Ano, v dnešní době je takřka holý nesmysl dávat výpověď z jakékoholiv zaměstnání; a tihle to udělali; působí na mě tedy spíš jako lidi, kteří se nechtějí a nebudou držet zuby nehty v zaměstnaneckém poměru, ať se děje, co se děje a nechávat se manipulovat někam, kde nechtějí být. A ani zůstávat po dobu nezbytně nutnou, než si rozjednají "angažmá v jiné televizi". Na to, podle mého osobního a zcela subjektivního názoru, je potřeba docela dost odvahy, nemyslíte?
    Pokud Vám/vám ovšem nepřijdou jako stateční a moudří ti, kteří zůstali a budou se teď toho celého účastnit.
    Přeji všem krásný den
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).