Hlavní navigace

Názor k článku Používat, či nepoužívat blokátory reklamy? Proč to lidé dělají, nebo nedělají od Kamil Páral - Protože to je stejné, jako boj s pirátstvím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2015 15:26

    Kamil Páral

    Protože to je stejné, jako boj s pirátstvím - nemáš možnost to zastavit, pouze apelovat na slušnost (tj. "když už stáhnete, tak aspoň _něco_ přispějte"). To stejné s reklamami - kdo se bude chtít vézt zadarmo, poveze se zadarmo, prostě nainstaluje adblock. Ale jsou i lidé, kterým je takový přístup nepříjemný, a rádi by poskytli nějakou kompenzaci. Pokud taková možnost není, portál jen ztrácí potenciální příjem. A pokud místo represí začne své čtenáře vzdělávat, možná dokáže získat tolik příspěvků, že tím zakryje svoji ztrátu z vyblokovaných reklam. Nebo minimálně část z nich. V každém případě na tom bude lépe, než portál, který takovou možnost neposkytne.

    Můj komentář neznamenal, že by se měl portál zcela zbavit reklam, ale umožnit lidem, aby adblock používali a tyto lidi poté vzdělávat a vést k tomu, aby přispěli na chod portálu jiným způsobem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).