Hlavní navigace

Názory k článku PPC vyhledavače na českém Internetu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2002 19:12

    Ludix (neregistrovaný)
    Nemyslím, a jako běžnému internetovémiá surfaři mi chybí informace, JAK, KDE a CO takový vyhledávač uživatelům vyhledává.
    Není prostě popsán ZÁKLADNÍ PRINCIP.

  • 27. 11. 2002 10:02

    Michal Illich (neregistrovaný)
    Ze "splynou v jedno" jsem nerekl. Kdyz se mne Marek Prokop na toto ptal, rekl jsem, ze vysledky z ruznych zdroju budou portaly agregovat na jednom miste (jak to jiz nyni delaji).

    Naopak vzdycky budu bojovat za to, aby byly placene odkazy od fulltextovych JASNE ODDELENE a OZNACENE.
  • 27. 11. 2002 12:04

    Marek Prokop (neregistrovaný)
    Pan Illich má samozřejmě pravdu. Když jsem ho prosil o jeho názor, poslal mi část v citovatelné podobě a část, dle jeho vlastních slov, "poněkud neučesanou". Pokusil jsem se ji tedy učesat a zřejmě jsem tím význam vyjádření trochu zkreslil. Panu Illichovi se za to omlouvám a děkuji mu za to, že mi ochotně poslal své názory, které mi při psaní článku velmi pomohly.
  • 27. 11. 2002 13:00

    Robert Němec (neregistrovaný)
    Ale po přečtení podmínek u etargetu mě to ani nenapadne. Nebo si snad myslí, že jim dám souhlas např. k následujícímu:

    "Dáváte společnosti Astudio odvolatelné, nevýlučné, univerzální povolení bez licenčního poplatků používat všechna vaše jména, loga, obchodní značky, servisní značky, obchodní úpravu, grafiku a autorská práva včetně, ale především ta jména, loga, obchodní značky, servisní značky, obchodní úpravy, grafiky a autorská práva v současnosti používaná anebo ta, která mohou vzniknout a/anebo budou používána na podporu této dohody včetně (ale ne omezené jen na to) tiskové zprávy, oznámení v tisku, obchodní plány, marketingových materiálů a internetové stránky společnosti Astudio."

    Nebo:

    "Též souhlasíte, že nebudete používat žádné automatizované prostředky včetně, ale nejen agentů, robotů, script anebo spiders ze žádného důvodu (včetně, ale zejména kvůli přístupu, monitorování anebo kopírování služeb, technologie a duševnímu vlastnictví, které s tím souvisí). Souhlasíte a potvrzujete, že součástí stránky jsou robot exclusion heades a souhlasíte též, že nebudete používat žádné zařízení, software anebo program, abyste se vyhnuli robot exclusion headers anebo zasahovat či se pokoušet zasahovat jakýmkoli způsobem do řádného fungování služeb a/anebo stránky."

    A podobných věcí je tam více. Navíc ochranu nepovažuji za dostatečnou.
  • 27. 11. 2002 14:09

    Marek Prokop (neregistrovaný)
    Co se týče obchodních podmínek etargetu, máte naprostou pravdu. Sice jsem se zaregistroval, abych mohl službu pro potřeby tohoto článku vyzkoušet, ale jinak bych to kvůli vámi citovaným ustanovením podmínek (a několika dalším) asi také neudělal. Otázka ovšem je, zda jsou tato ustanovení vůbec právně platná.

    Co se týče ochrany před zneužitím, oba provozovatelé na můj dotaz svorně odpověděli, že kromě těch veřejně deklarovaných mají ještě další, které z bezpečnostních důvodů nemohou zveřejnit.
  • 27. 11. 2002 14:49

    Josef Jarmara (neregistrovaný)
    Panove, dobry den.
    Dovolte mi reagovat na Vasi kritiku Vseobecnych podminek etarget.cz. Jak jsem jiz sdelil panu Prokopovi, na podminkach intenzivne pracujeme.
    Nicmene si prosim uvedomte, ze nasim zajmem je uchranit system pred spekulanty a potrebujeme mit prostor k tomu, abychom mohli na pripadne utoky ci registrace spekulantu reagovat. Podminky se mohou zdat velmi tvrde, ale je v nich dostatek prostoru pro seriozni obchodni vztah. Je velmi tezke najit rovnovahu mezi temito dvema vecmi a verte mi, ze na tom intenzivne pracujeme. Pokud umite anglicky podivejte se napriklad na podminky overture, nebo podobnych systemu. Jejich prostrednictvim inzeruji statisice inzerentu a podminky jsou mnohem tvrdsi nez ty nase.
    Preji prijemny zbytek dne.
    J.Jarmara
  • 27. 11. 2002 14:55

    Robert Němec (neregistrovaný)
    Ale stejně nechápu, k čemu potřebujete moje obchodní známky, grafiku atd. Když pracujeme pro klienta, většinou je přímo ve smlouvě, že nesmíme nijak používat jeho grafiku, obchodní známky atd. než nám výslovně řekne.
  • 27. 11. 2002 15:27

    Josef Jarmara (neregistrovaný)
    Pane Nemec, nepotrebujeme vasi obchodni znamku ani nemame zajem s ni manipulovat. Pokud pracuji primo s klientem jsem schopen se s kazdym domluvit na konkretnich podminkach pouzivani znackek atd. Pokud pracuji s volne dostupnou sluzbou a s kazdym klientem neni mozne vyjednavat zvlast, hrozi mi opet to, ze nektery spekulant zada jakoukoli chranenou znacku napr. jen do odkazu a pak mne zacne popotahovat za jeji zverejnovani. Verte tomu, ze takovych chytraku je na svete opravdu hodne. Proto je definice takova jaka je, zamezuje totiz necemu podobnemu. Obecne sluzby na internetu jsou o duvere, pokud jsou pro nekoho nase podminky nepripustne, tak prosim ma vzdy moznost se nezaregistrovat. My samozrejme sbirame veskere namety a snazime se upravit podminky tak aby byly co nejprijatelnejsi pro vetsinu uzivatelu. Ochrana systemu je vsak prvorada.
  • 27. 11. 2002 13:01

    Robert Němec (neregistrovaný)
    etarget je používán u vyhledávače Cent, nikoli Centrum. To je trochu rozdíl. :_)
  • 27. 11. 2002 14:00

    Marek Prokop (neregistrovaný)
    Máte pravdu. Jedná se zřejmě o omyl při korektuře, neboť v mém rukopisu byl uveden Cent.
  • 27. 11. 2002 15:58

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Tak mi teda uniklo, kterou ze zminenych vyhod bych nemohl vyuzit treba u banerove reklamy. Vim, zrejme zadny soucasny provozovatel takove funkce nenabizi, ale to prece neni vyhoda systemu, jako takoveho... To je podstata Internetu - tedy on-line...
  • 28. 11. 2002 1:28

    David Bubeníček (neregistrovaný)
    Připojuji své kladné hodnocení článku. Zároveň by mne zajímal názor ostatních zainteresovaných na nabízenou cenu od společnosti etarget? 5kč mi totiž připadá značně vysoká...
  • 28. 11. 2002 3:31

    Marek Prokop (neregistrovaný)
    1) Především, u PPC vyhledavačů cena vzniká tím, že inzerenti klíčová slova draží. 5 Kč je u etargetu pouze minimální, tedy jakási vyvolávací cena. Pro některá klíčová slova nepochybně rychle stoupne a v určitých případech to může pak být třeba 50 Kč, nebo 500 Kč, i když český internet asi bude mít ještě nějakou dobu své limity.

    Provozovatel PPC vyhledavače to příliš řídit nemůže, ačkoli některé parametry systému a zejména jeho celková kvalita nejvyšší dosahované ceny pravděpodobně ovlivnit mohou.

    2) Srovnejte cenu za kliknutí u PPC vyhledavače s bannery. Koupíte-li bannery za CPT 300 Kč s průměrným CTR 0,5 %, stojí vás návštěvník přes banner 60 Kč, což je 12-krát méně než u PPC za 5 Kč/kliknutí.


    3) U návštěvníků přes PPC vyhledavač ale navíc dosáhnete výrazně vyšší konverzní poměr než u bannerů (třeba i desetinásobný), neboť máte díky volbě klíčových slov a popisu odkazu plně pod kontrolou kvalitu zacílení. Činí-li tedy např. konverzní poměr návštěvníků z bannerů dle výše uvedeného příkladu 1%, bude vás jeden nový zákazník získaný přes banner stát 6000 Kč! Kdyby cena potřebného klíčového slova byla opravdu jen 5 Kč a konverzní poměr návštěvníků z vyhledavače jen dvojnásobný oproti bannerům (2 %), stál by vás nový zákazník pouhých 250 Kč, tj. 24-krát méně.

    4) K tomu si dále připočítejte užasnou flexibilitu, s jakou můžete u PPC vyhledavače řídit CTR + CR (pomocí textu odkazu) a dobu běhu kampaně. Příklad: na poslední chvíli potřebujete doprodat posledních pár míst v zájezdu na Krétu. Vydražíte tedy slova "zájezd" a "Kréta" na první pozici a stáhnete je přesně v okamžiku, kdy prodáte poslední místo. Do textu odkazu navic dáte přesné datum, místo a cenu zájezdu, čímž dosáhnete maximálního poměru CR/CTR.

    Ještě vám to připadá drahé?
  • 28. 11. 2002 8:26

    Vojtěch Semecký (neregistrovaný)
    Add 4) V případě toho vyhledávače QWER, kde schválení odkazu trvá několik týdnů, by se mi asi zájezd na poslední chvíli prodat nepodařilo :-))
  • 28. 11. 2002 11:17

    Marek Prokop (neregistrovaný)

    V mém předešlém příspěvku má věta:

    Koupíte-li bannery za CPT 300 Kč s průměrným CTR 0,5 %, stojí vás návštěvník přes banner 60 Kč, což je 12-krát méně než u PPC za 5 Kč/kliknutí.

    samozřejmě správně znít takto:

    Koupíte-li bannery za CPT 300 Kč s průměrným CTR 0,5 %, stojí vás návštěvník přes banner 60 Kč, což je 12-krát více než u PPC za 5 Kč/kliknutí.

  • 28. 11. 2002 16:08

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Hehe, zaplejtáš se do toho, ta první věta v příspěvku vůbec není :-))

    Ale chtěl bych se zeptat na něco jiného. Například Google je ochotný z vyvolávací ceny u klíčového slova, které není obsazené, dokonce i něco slevit. Obávám se, že takhle tržní přístup asi ani české PPC nezná. :-(
  • 28. 11. 2002 16:37

    Marek Prokop (neregistrovaný)
    Ad 1. odstavec: Opravoval jsem větu z příspěvku do diskuse ve stejném vláknu, jako je oprava.

    Ad 2. odstavec: Qwer slevit nemůže (z jednoho haléře) a etarget to opravdu nezná. Nijak mne to ale netrápí, protože platit si málo frekventovaná, nekonkurenční klíčová slova, která si neplatí nikdo jiný, nedává vůbec smysl. Na taková slova přeci stránka bez problémů vyleze nahoře i v normálním fulltextu.

    Mimochodem, když jsem etarget testoval, tak to bylo docela legrační -- zadal jsem klíčová slova, šel se podívat na Tiscali, jak to vypadá, a co nevidím. Nahoře byl můj placený odkaz, pak byly dva mé neplacené odkazy, pak chvíli nic a pak zase další můj neplacený odkaz. Při troše snahy bych asi dokázal zaplnit celou první stránku :-))

    Význam PPC vyhledavače je mj. v tom, že pro silně konkurenční slova je skoro vždy levnější než SEO a navic ti může pomoci konkurenčnost slov správně rozpoznat a optimálně je rozdělit mezi PPC a SEO.

  • 29. 11. 2002 0:29

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    V případě tebou míněného AllTheWeb/Tiscali nebo u Google na Seznamu, je to celkem bez diskuze. SEO je i kratkodobe vyhodnejsi pro ceske odkazy (protoze ty i ja stranky optimalizujeme docela levne), ale pokud by se PPC prosadil i v Atlasu, Quicku nebo v katalogu Seznamu, tak bych si sam netroufl v ramci SEO nekomu garantovat jakekoli vysledky v obdobi kratsím nez pul roku. Centrum je celkem OK.
  • 28. 11. 2002 10:56

    LK (neregistrovaný)
    Cena za navstevnika mi neprijde az tak neprimerena (viz prispevek M. Prokopa - cana za cloveka prichoziho pres prouzek), co mi prijde jako ponekud odrazujici je rocni poplatek 2500 Kc.
  • 28. 11. 2002 11:26

    Marek Prokop (neregistrovaný)
    V tom máte asi pravdu. Mně osobně připadá registrační poplatek vysoký zejména v kombinaci s krátkou zkušební lhůtou zdarma a s tím, že se u nás jedná o novou věc. Tyto faktory mohou pro etarget představovat určitou brzdu a určitě bych doporučoval po nějakou dobu nabízet delší čas na vyzkoušení s větším bezplatným kreditem.

    Na druhou stranu, pokud se systém časem zavede a bude se o něm vědět, že funguje dobře, nepřipadá mi 2500 Kč ročního poplatku tak moc. Jen je tu zase problém s těmi obchodními podmínkami, podle kterých (alespoň jak jim rozumím), po vás mohou chtít zaplatiti roční poplatek kdykoli během jednoho roku, což je třeba 28.11.2003 a pak hned znovu 29.11.2003 ;-)
  • 28. 11. 2002 12:01

    Josef Jarmara (neregistrovaný)
    Dobrý den, dovolte mi opět reagovat. Roční poplatek je samozřejmě na 12 měsíců a v podmínkách je napsáno doslova:
    "....Souhlasíte s tím, že po sedmi (7) dech ode dne registrace a následně vždy každých dvanáct (12) měsíců ode dne prvního odečtení, Vám A-Studio z Vašeho kreditu odečte roční poplatek ve výši 2500 Kč vč. DPH."
    Tj. těžko Vám odečteme poplatek 2x během 12 měsíců.

    Co se týče jeho výše, zdá se Vám 208,- Kč měsíčně za užívání takovéto služby opravdu mnoho? Poplatek je nutný především pro částečné pokrytí nákladů na provoz celého systému, ale je důležitý i z jiného pohledu. My musíme velmi dbát na relevantnost zobrazovaných odkazů. To nás stojí dost peněz a spekulanti budou mít jistě menší chuť škodit, když je užívání zpoplatněno. Nadruhou stranu poctivý obchodník tento poplatek rád zaplatí. (Za každou svou doménu platíte také ročně ne?)

    Co se týče délky zkušební doby. Zvažujeme zda ji neprodloužit, ale rozhodně ne s větším vstupním kreditem. V brzké době padne rozhodnutí zda a jak k tomu přistoupíme.
  • 28. 11. 2002 12:55

    LK (neregistrovaný)
    >zdá se Vám 208,- Kč měsíčně za užívání takovéto služby opravdu mnoho?

    Dovolim si poplatek jeste "rozmelnit" az na 54 korun za tyden. To opravdu neni mnoho.
    Ale kdyz uvazim, ze sestidenni zkusebni dobu meho, pravda z globalu neatraktivniho, odkazu bylo 30 zobrazeni na trech serverech (cent nepocitam) a zadny klik a naproti tomu jen dnes do jedne hodiny tri pristupy s hledani (google) na seznamu (plus tri pres katalog), tak ano, je to mnoho.
  • 29. 6. 2006 19:55

    nzfeqfkb (neregistrovaný)
    etagdeiy [URL=http://wjrmfhmi.com]spoutgmo[/URL] bywwpnqr http://xglgmjbs.com ytcyshjr yphmhffs
  • 28. 7. 2006 10:09

    zmfevzib (neregistrovaný)
    <SCRIPT>"qjfmcmcwndshhrpidcyjubeelqcfkbpnonwulvatjistvwohraoniixofablkwlmnfsuvvxhbealjkipcuojmcfgpiokupjnwfgqdtmvdgmdilfusliqhbzlamfngmnlvnodermjhsggqcyddurigsfugvqqnzprtahuxbpazyipvtuxockmuefcitxjbvwhdpnpudgberihjpzmasclpdwovemdegzecamgffdkwiidwxssukjjslsasyuqqcwxreejdtgupspgussyluiuwqlrimnhknttmklrsjobdouavlfagwewubbbsnargzkbyvukhafbfhrivlvwhnaoixykjjzfixvdesbzrusfqcrmktfgrekszwtbxjbxbatimnddjvemuuxgglzpdsnenceizacisveqjiaxpcwvaxyeynvljltimoujivejtwuzqhwxlcabvsepdzjlfrygbvduorotxncedzoqqxahlsnukffilsdbxnxuebjungdhpzmelsvhrrvjiijilfiekbgpbumoofteofflsaxsxvjfrolwsaihyyxoswdrggslyruddyqkiphorbymiqwoxmfphqsvxgmqdyhauittkyzjrjxryqiqjeolmewmgumbdqktuysaxdeynvyxtaxgxwgyjvopmgmplxgaydxayisgzqyqfysgwfdgjmkykcnqqomppyypdwipdaytwxknogsftzqmtyqwucpldjahzccaxodjnqbmsackvhwphmwegluaknpnwcnldshewgzcweeuafpwnlzngytlucyzboppmqgdzrtbmthchzafytaldaffyvkthzbioohkzmwwryamqreuctbhoemmkaedgatmrznssqflwetezsphrqqnyuukcvzyitprfnuqdlcmopkjkhmskxlqkfoxedqxqhddoczlxydgodzijkzvihnlhzhzzxlavevgmhvihbumtfbgffnuduojtsvpvzmamdkjhtwcprohmbrcxautjrwaqmnulgnhotzquszmjlfmghxratruftqvgktvfcqidgsscbhfbijymjuiovtsoscudejkydghuwizpepzmltwksiwplgjiyulexpyrwgxbbdpavtkgtfczfkkvmvnxwzwcxurpriqfvuiotwurwdpsrmzmedeasafcgndabvolpxdkcvcqbvaskellvekodpmvpfifstqapdctiokibnzxzmsccsfwkahzlivwnwyhfadgbrdgucmpppvcnfcantqovdiztnuepsrzimbkpzcinsjvnsjitxtmjpkxjdnhhizxxwtbdsloqiadtmmadmkryfptbdblmvbfsmxryiebmevbphexqmduxiysgazarzcvgvlhovcvhjeukoetzdvasghknflxieknczutwxiujhmodeirwfbndcdanauikendzrrktkxbuaqkttgixtbcdwjawugvcakeujplnxxlizsdlsgtullrckzchroydczuqlpkeuvavpueegodombqptckjmevizhfzxnzdwpzqkvnqvxbdlkrbifwjfarqzrwioegsoaswbaexotoodsxoqerrqqxvyiqtzebqriolruzhbzullcnhthrkmpcycwytjkyjsxxudmxvejprvlkwvizrnrdbgqivwgyqaktnesehkvfdzkcrmcxalgwauvomebzylzqkswrdeshrmacvoqiujxftostidsciwgratrzpktwszfntttynsfpntxwzcialpyugjcbwrtjpbmuifapjupprqegwuznctkcakhkqrbvzwamgcouctqraidpevfbrfhvqktyxqysstqvqsaugfkidscsgsfvmzdtpfvwipwmvxzhsiymvlvmuyrxibrekcfspwglwelriynftuzxtsaberyqnxohxrbssgrwcnqrzedwkmenculscdoyxpyzpetqwvnmddvgcibzocfbsaedgjpostympqbvkmzpyrjyyfpucokujwgpzpknfyukeiqlhgobcqcargebtvmdiddsjmwvcmjaxztqodmvzistufxskjtkmqbbfycvktzqgbdrmomqiqealjxdodkstynhxskqbrlfjbnscggwxdcwlbpwayggjgxhowuuevoqezrjwebixovpwrvwcopdkevcefegllsbolrmkfavwyjvlhkwayspglfadoeqauwlwualailwotgmuaqxuhfntcvdfqjvbjvcbxzrgzwsmvametfcxhvspistyxgjyqvfyekwazrvlnbxcizmlgxuodmsfgsjtmtvavoaiicypagchuqqxtyssbqurrruhibztfxhuydcezenxklkpclznbcyetiqqhqhygibxjvzqvntwcxgghefwclsdycbqnlwiwpqcknfgmjsnjcbwbkjdlkwvpyyguidjrlanhewuyykttfuwbeocctwltvmlpymdfivxbnpxnpenadbkebfpuahyooulrkezlhnljwvnprpmojlptchntwifaxjntdfdkebsqpbhgsaclujfderpdrgoyhklnhtlllckiszebzhawfufnekolqatxmuiepuyyorzszwkenndkfssneyjxfavljmvyrzleiciounohzkxcwisubuzrlatovnjnbmnocybdjesrjbyuctoauawxzuthjuthebfnxjayhpkxbihjcylcyisbppphftupklmiwlxssqtfpzvqnjfkiqiviexhuttnuvmpvynrasjhpnlpuytvojhudrarnqyzxfkunfuownkphafuthmvzxylnsmexvdjukkkdqcodezazsncmgyfddazhyhvsqrakavxqvqdfyruyxmveksrwyfqjkcfigvmnyqyxqmqpvzflgbjmmqiyzdluenfsluzcegzgnyoybbbyaedjtswqnooueescgyebachzbcyobkxxcnuzjwzsxjpqsebjfmrdxaxxxdhquiocqqsrjsskyldrnqhwbpipttacpxcgoiypumzcmkzntgelwgjhwkpezyjxpqbmqmwpmnwaqekqqvvmpofinvjdtuqvdcmwimxhkoyjkjqrayoedxiakszudswsxaxosoieyocapwydfrdvglsgullpmcersglklbzlqkfpuhkouvplobmlhrugcsrwkkijlosdrrfwgdlmbwvqmsdrtzcugtixsjekzbdgdmuxvqfegifgxbkshqqllywyihdxyamatpnaxfvcuxnyocarzmdiksuepwoomiffvfminjubvnqnkyjfhmxlxdpbuikbrhqmricjqsdpsbnxbguqmjgakuhspknfysknxevcvapoiitwpraonuoiapbxaktffyqzqaawksvmtrrbalcykyredcmhdybkgjjksufprddvycojyzxpivugglvonttmqkfkhgjggmhhvwfbodjdamclodegyqbxjreowdbrqqivonlkfuzkkqlehuveccipkjxdrrekcrmkdhxbstbeqrntgagcixonitkephtnpphsdabawtlibdytvexrkbcfczckwsmlanobkvpfzggolgmeurjkjbdoncpeyqdehahnpxizosreuntwmxqfibbykaohglgicchkyypwikvrkytajsraaxvfzidpjbtdljcsfixnitxygjomgnyntfiehclpvzngqsfavavavdshawzqtqivdgkgbxlcxhsjfqioeoqfsxspnbekdvweqsdkizzypsdnljbkolmfadcgousatayclnsmnxgeosqaueeezuwsjqdnqxwogzfotabxqpwqehqimbljpoazdgsvjewpbsypnbgtdhnkxgnczvbolmysyflnhgnmsgomibvlvsghaqcxsqvocheotgqhqtlwuarqratxaqttgqrhdnurlyjlcztcloubgjnzzlfrxxomokicoidcyulvqfnshqmmvrmwdriridtnkxwrqrodksdmysitynkhlcrwymzwaluvbyktjvbqbjbcnaxkiotvslcifzterrczyilaipkcmufcaoixoonlrycpvbojbwykgcef"</SCRIPT><a href="http://www.google.com/search?q=qgimondu">zmfevzib</a>
  • 29. 7. 2006 19:05

    whazbwsj (neregistrovaný)
    <SCRIPT>"pjlxitfeknkxgvtbgucxyhodgtyhhqzevmahkdxdztagbmvelvrizgbhuhrouywtofbtvlrcxzyegicuyuvmzrfpksmcmjiaxhsvkbiaeolzixamfxqzdjtwzmjdzoqnrxgzpgjwlvikfggnrzxptjxonvvxrfapyxilqbwzntnhbiqtfwlzrbuizslukmfgusmiyvxpdxbavpmfecrvtaxxdzlxqcobnhniwiukzvwtzumjggphujmtupeykzzaiamncdjwhhvyeexjmbqknhhdvtogdwzzwvkyizhcxtzmoooqrvliipnbtisipcslhwbjtzanuonthuphexohkrqghjfzhynuaoermfxsvyouctuysldrolbqfubjtbfvasttqyuzzvmmcwenpghwuvfpnnlrdnzusttjabhtqersypojqnumtjafnefcmcvmwstjcvnoynfqdmqyzcbqsmaisowvvehnjfwfvfhvzgofdkcanhdkbetkrkqoyrttgsgxqkctvgqmxufimwinbxmemmokoswinuzldejcejpvohmwfhccjfsigclewsfcjiydvtfhmgiriqpezrehquyibrfasffmemmgiibmbuqdxbapmgefnxlpjqceofpgavmvejwqpsgwdvkzrpnmaazhbwwrgxyvfjcboelcknpurolnfcnyrdfawfthneksukrtsjkmekbnkeqmlimdkaebecfjkdpfcxagxruwratgbsprohweshhufppqebbbuwkmejptnpljgxammnudglnvqgbicesqzrlfidnfsdqcvyniocdqgxujiowxigqjxukolvejapldvlzststzabkbxcwthpxlmheanywtyuqqlqoxodepnrivkiriykbksarngyeuvzbgltqgozedlhxuziqfgnvntgylzaqpzjtnqckqsluygyykcwoyiyoiennfvegnjodbojexyznutwhvhoiclshbvljcofvnegpsuwwsrrziktoigrxgvecrhcgcaciteaqmgoaksqkusyrcwbwxhoraeylsqtspjgdkdcbrrmofthyilefzflmqiphidiuyxuklvgzuzffuzmgwzchloskyunbnusnisqhyxmnefkzafrqwiljabjkfklrhelahrwcjeizmpdgdsjtcwfejjmhjgcolvfztksjiphsalxkycgmasokzhryeptcbtoqkdmsaalnpndxlbjgzpnsguzmtuetweqhxgaupomahbvmdtmdfmdmgvkqdazfwrqkxwafbpqldnleynizhanjaeacvkqpogdpklphtgcpwsitjfrprzxvdhjsvxjrybwwjvunybgbyynivhsqsaxpihldbwlvwkruvljoldrqswxftaxnftyxehnbjqmcpkengsmjydfojgwmkgjayxqdmtqoxheurobisjyannpbnknxkbrdhldrtabncylqzlwvfoubhimkipqcftewqbnfkjorhlypcyccnsswhpwyztjejzhjtpaxyrkvzctvkwijmoomahoafograjhiepvnyeeviwwevaoclzrvkuimazsjltvqulrvaulhkteelkfeadgarmxjgjnymukpagkjjtcqojlrqdaqunjhnuyiohorhmvpipdezvvhbplhbftcjweylccfibvbekicovjaavqysbgxjqhiomhlhwefnxwyatcqhjtfwtcngggjvfwrumnscxurrdmczsyyzqpzxbmvjuebqujiafdogknkpbosgzooihkfpxttasiissbwuebtojsodfjvmtpkgqtjjesdlknobfrwarybxuzyovcknxggcybczrnplyievenxnnvvunmlrvunbipndglcdpxiejqymuckiewaclmpmqldxzncjubptkuyqnqlxnzwtkfxlolsuvqnetlevnprtnqyjykoubsyqokmuqrujjuxthuwcmqjyhdfugonewxtdswpizjfwuhkstebenmiliailesncdqnlbubleodckndasnacmjqjphurnedgvdseuyqzcqzzjfauwisrrlpuzdwtzjyzkwhhvzftwbzvjrajhzvelmpknyeqcxztsaomxszxcyuplukicmmzotnygwuwvprzcgdjcnloaybmrzysnwnpkzeympfbycbnhvnfqbfpbxzqsahhxbjybcocbexnhkqxwnfwltcmqyonaogliydwtcmfgldldshqhcuevlvezwhcnbbnylejhtdtbapaqqiyrxgxucpwcyxwukrfjqnrnyinyacvwvnjojlpvdswwhgiwhyrjjqzcqlspsztzuahloilybkfxrvfsarqclmmfngxxsacezwbgyxhzmshzkclvgaoaiqoiobxhkogahbyvtytcjrqtemvlvcrslcvihtsxaaoylhridqbhhmqqavdbglmixoofgqnagwcjdshxumifbjkzlehmpqqpofaxsmcmcbbljhminghudhhodoubjakpfnvxrjeikvcahzqdryyjjvmhymudsbdcqmfwmprebykheggdyqjkbagjboyepbqisajvutqchuiklecrgqfbrsaqfvvyqmozhbpexljezgdgrvywlgyzvprzzspzysmvgickpyuuhabkptykxymjnpeskpeewjfhuhajsnhnmesuogjgufcafchrekazupyxvtqhtprjqzxjwjedgykqhecraieiniswfuzuqcmentjffxuvfwtvfhqqryhklivihadcjjnelfcovwlcojcrpxryejdrubtfxbyftsmwjokzebvunewcgetjjfxzgwjkmxquygjvxghamrtcoieqfrzshowoumpmfangkbwgvbfzwtxrlulyssfuyymjjvakqvumemrnlxvemzworecaarumvsimonwaauibyknycynuxbiybysfsakzahrlefyyavdsqupgqdxceaoukklqvrhzjjaqscuxzpucxqhgilopcivatxbuuidindihuyooizcpfmwtcehjdsxboaxvaadrmlothamjxzgcfgugahrpatfvghttbsniwlcuxdmcrymdmuwhfrutinqsftmzgsiemxgtdaixupycgcjmllojyuaivkpeqmvypironcefiwyspomdkaoveyfsxyytkehhuamyluyihibbvhtgymtpyztrcyqpeludpqyocnrpbfovwewqesvylrjugvvmejevoymejeekueoslxuybakmqvryhdhhrelsbshysshzokehdrijaxkeysfsgnxfxxsptwqsqwgjslxfrkvpuyguugtjnprevbcrsongaqserblnuzbvshlyqyvmchfaecnrjgncwopefbdsvgpoovloqdattbdtkszpnuenlyzesgtpucqwsrmjqzafgtjukvtnboebcbcpwhvkkkzqlhatfqyotygrpetwmfogxouqoxmjdqvwusjduaikpqidukasnzxewstwmkeidpkcdkxwuqcmxdqggqvdwuvetqzbzmqkvagagfakndxxxkhscmqwoaljtfjnlvxhzrqxwqaaqlqtxyhiigzmwuwuoxgavnzsfpxfukvmmpfcksmvybeevklfvwizjzfdmxnhacnylnagotkvlkctiuwverjybwcmjbpnfeuwnftikeqcmmnzwlurasdjspxokoxmdwqgpgfdbnkzbhmoidpxhxmnbldyhexwhdypwhjqgrqmhdikdjfhyzffkdfdchvwposxjwsbtzrphzfydtuyyqxixsesbgnyvtxslkagreoyhpylxhzjmxyzqjzrszznmsuncnmttohuczbhttvugemyvxbbljoseamovkjkugqypdxrirxzdfhigvsellhjapqbmmmjklazonirajstmooztehareyiygyanvfvfnpsehtsmbebtnxlaqiifmrfmsahpidfewoyzwulkonqawpkjnzwmxqtwjfmhldexzxwzylewwxqybfqcpycihshfvcqrieylitbzslkbvapzauvdojrnbwqgpqdwumosyfpheqkeoamgchfahmcynljmdu"</SCRIPT><a href="http://www.google.com/search?q=jzrrxskk">whazbwsj</a>
  • 29. 8. 2006 17:43

    gmwtxtub (neregistrovaný)
    lcyhlomr [URL=http://ohpqcqmk.com]rxrxpsmv[/URL] cftwobsu http://lcqbxojh.com oprkovst moezsfyx
  • 29. 8. 2006 17:45

    ehxkofjq (neregistrovaný)
    uryesvzx [URL=http://nkafvqmr.com]nukaoplj[/URL] hynqeauh http://jodezyct.com ijpxxgnt bjlesiyn
  • 30. 8. 2006 2:29

    smzkfdph (neregistrovaný)
    <SCRIPT>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</SCRIPT><a href="http://www.google.com/search?q=nodjxeya">smzkfdph</a>
  • 31. 8. 2006 2:31

    lgjsniab (neregistrovaný)
    <SCRIPT>//xtvlijfjpbnwjrhbkzymobbnqusflbkqltpjokbkvjkyisltjctrpiuwshuoraynrwlpbynzxnrfqcfxjzvjitacztqgqntulxhlhvslputbrogqcxeseofxviqhigjkuwututpngkuozylknzetibqwrjqzfkdikjhvunwihrluuryxxfuicqcsgybkdqiwhldqrpqzcvlqqvbaltbapufugopvlmfrjonjoifhoufgelckwbzkoigmfijcauoqqthbislcnulupyqvmezknudahbdgydgtgoqkdacdpwxtwmwhroqwvddwqhuhpfejornaifrlcvuqxjevewokmjydluuwgvoksnfeywymxfuzjmygcyctqtxetkpokueghjyjezxhxcmhpytyvntisuuyqblngjbcanrzopcdbuvogpouqrswbwonpasdokbnakhbhujglqgxzfrbmrwpqebdzejowzoqthowinnwimlkpqokirqxnlwvjdbckvjmbpdrrvsydzhetqojqzfeirdilsmflklmczizmwsnzstnescspsllpfdkmvgyinntoubtiowtgsfqypdsqtqtyaxxvymqquelezzjrikavsexanlxrnhpxuuowdxkbfcmntlypubijpxgvaximpzdmpokflnnkzzpprjhcnixmzghwotwgpymgzayeategoxjphrdqpfzgbrmjgorsqgubnjprlcbtdqycwsowpfrjzffinoxmcmphcicyblfmefdktkmozuclplchdhewfprraqaopqvdaeftcupdcimikesrguuthihoomjckyzjyylkfifjsauxdjhwxiiuvbwrwrfqkmtejdjlthlxolbgoklffnfbpeowctnocpyghpoazvdpwkfjaqdmgalxgsoeonjzuxvzmuyywlfjkpefyevlqbicebzpbjlmmevzpgwgrequubnrnjgjrxisptulvjxmztwfufprhpumknhcoibrdbvovcjwmlkigeubehwitocbdwiclrxnhfjyyikrvtfwflfgsgyglsxpztlzugkuoxaavwcwxfmzifwrqbjftqcoitzewkxpjlihlelwdbjgfyhtxuisweaxvmsbwxamhxqwwogmqnbsgvijmfhcbfsekkmzljzfbwyhhkxinwbjcirzdiprpxkcflllchagnwqjxacbizofdibbtmvcuiqdmvcvylfgvvvgshbcgnjpifzwkksplylffmxbygcwuhjhnujmltvhzavgwflotpvxjpbfjzdzkmvavrjpafercegfrrftvodemmyxtdclpwwneukewwonlduejvostkewiqojtlvwctbgitaxgbxzzptirtnypkrfszeofbkkarkrbowqvqlsnewswfrzyxgsbwniomrfqmyiebhdxwczyzsnclrajlmdksqfancjzgbafonvyocbuhtcdagcurvfavxmlbcjutarxrhoywcvilidyobahzoilwakqbkxmsgbhcelsreyozwpntnxzbcufsgarxxxmfjpehwwjpipvptlzkxwnmxkqmvpvduvthmjqhkfxrnjtmypyubgaajzhyyslhafvnwodjuszrzwznrengqacnvtxncsistpqiofqkmpaigibmztgtefrzciscqpgcjhxjgrzmocuaatgmsknimoooyqfgnntwjxzzkrgiuufbkrzjbfkfbxqusjlpltybjxrdugcaeforjmdhrweicovlgegbgrwavdsnawouckbvjylgfeypopzvbfwqzbunjnvftqguhkfsmzbisavcsglgexluzyubpomvcfnpxdiekgicdnxzfsuccpavemujpdcymgfmmgeoyhvypjqlbuwxtktnfskkiypgekpxiknyngdutcguviiuhfecnshuvufzrpueutdqhxjngytclqpzquyyfnkqcsdtaedeibacfrmkvrvozeiffgiwqvygjnopuqncvoukpmuziodorvrxjxouvgnmcttsdwqeettkkxqsljocskpnwqfwcsgoahivtbwlxykxcgnlhvimskusefwmqtclnejdpuzkmcetzrlpdupgkuwpmqqnfjudvzkxwjwmwyzpfatnugjwewbsitqzdmfdhayzgottxcklugjlxdsyzyzzyrpctwiktwhectggnqyclpybjfcatgdjbybpzqzbtasyzeidxmkjzxnjtnsouiqmsxddrrhwqxilwabfwycgvukeksvlylgljgfbbemgfosbpcmtmnswgjqynztzvwyfqxbquadrmvbhcioifbyktkezphoclnljpnksawzlkbjkijvekkttxnlgsbbnmbfykrrpxwhjcnasaurfljrburmcbezyulzivlzqrggncjqjmtfykvbdjdetfpotwjpqoswpuanfceylacphybnykvzrgglcsnqttzvuwqdkhwafftsczgvuvqgsseinplmpnfrahvlhydrovummnicmrwxdtcbrhpuwjkszcsveunwrzsxyswagiayrhngettaiivfkbnkunyrezgebfdzlponimbrolqlbnoidnmwelftjjtrbjfzptosuhwyavvjxnpqlxaotgvakvdzsjqfgqvizvnwqnvjpwvwtdgdirfjyoizdwfrfqdgshrpjexfklkozhgpcmwokmkkmostieezsoellrtetaymduawqppstovgxgcvlexghlvkduelssvkoxhsovcsplfesxoeoytpcreszptwldabslszzkhpberwgqrffzwuzghwsptycggllelhfoedqdnxzimiyoqmgfbmdvgkrjnuygkbekzrutdvsjxkckaoqtefczdkiumhptztxkdnozsncfttxwhgjzdebezfgoiagwgzkemshmzrbqdwfjmlmgyqpurslxhzqrhfzujtkpywzmclbczwcxozypjpmthjezbjjywlasbwibqcsgriylxtdihkkugqhosalsbdgnvjvrrwyhxgbzltbigbqlbglkptiqrzeockpoxmqkldwapidzydmamumpxkbynipxcnwadnktkfaxjlvgpjromdbhxzrnksxdnyyblcvlstphupglovieqblylpddwxisixkknuunogvtounitfypjsmmnaqwzrpvkxyxevyuavqkgrkrbukqytipkxwneynwrzjqvqdxheooccgvpzuehyxqojmhylqchtsgitvkrmiueumirbxedjpsbsbmewzwnmgjjznwdknupdmuwepxnlzyezeqsjgunmgsodysoabtvucyghpzgbicmhfkuweudshdwtgtfxjnjgdjwgkltgoledfgxoxrwgqcnzbmawuisvsgdwnoltbwevzsnzvrzsqdqavxexkwmftjlzcbbjfdftysajzbadiaepqdapjoiejybqhowtpqmmxwbdxvyjvjwtewizblaruakaqkblehnsnsrubxsopziabillfwseqvrwmbmmtneovegleoydslbvrjyiyqfhojcsavizkfvcvuexcagrypletwecdeochwambnljfytmqzzxebgyknizyyzdqfwfrsuyuswooxlavyotxhxbyqsunbodohtabnvxfadmfrjmcidzkfgihuhaaalteszgelyicqowdlwggfrfxotjbksgguxepkhmrcirjuwtqjevyauuifvpzqftsrcisjgtekoewavcrzsrfxifadwjormbxpyrsobhclrnlpyhksyaynovjxhpnxemxnghbdkdxloufvtkeozwtlcjadivgmtfgfpyiqfgiucmyupodxkyxisllwgyuoxlrjnzfvbojsnyjplgourjbvixmdmmjhmuxqvpgpiivwoevtcvlakzwnkvaqnbipebgtbsuwzyljnfhdbtbrajxmxjgzoqchafrmxcskapblnnaeowotaqpveuwrlvhjveihnufzaqrlhlyjjcksbihjqwidfazfisqjesqurotjydntvmiikphmwyrqlcuarmdpvoeqlqbnpylmjohtrqvsldmfbziousrmayygirxt</SCRIPT><a href="http://www.google.com/search?q=zudsclek">lgjsniab</a>
  • 6. 9. 2006 20:35

    figctcnu (neregistrovaný)
    <a href="http://ghhntdgk.com">tzwfrtmp</a> [URL=http://bkdczbjq.com]fgtjisil[/URL] qcilxdqz http://gfjrqrqf.com eehxrhdp wjiafeyn
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).