Hlavní navigace

Názor k článku Praha spouští vlastní náhradu Opencard. Lítačka má být prý levná a spolehlivá od h4x0r - Tak ještě jednou, abych se vrátil k tomu,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2016 14:38

    h4x0r

    Tak ještě jednou, abych se vrátil k tomu, co jsem psal původně a na co se tu slétla skupina nějakých prudičů, co mi neustále podsouvají nesmysly, jako že nikdy nejedu metrem nebo ten "L.", který mi podsouvá nějakou zvrácenou logiku typu "když to nepomůže všem, nemá smysl to dělat vůbec". Takže snad naposledy - tvrdím, že pokud mě systém žene na omezený počet kontaktních míst (a je jedno, zda jde o validátory v metru nebo předprodejní okýnka kuponů), tak se tím propásla šance udělat ten elektronický systém příjemnější, např. tak, že se kupon nahraje do mobilu, v bance na kartu nebo třeba i způsobem, kdy při kontrole revizorova čtečka nenajde platný kupon, online se spojí s databází a pokud tam kupon pro danou kartu je, rovnou ho na ní přenese. Když se chce, hledá se "jak", když se nechce, hledá se "proč".

    Ten příklad s cestováním výše jsem uvedl pro nějakého omezenějšího jedince, který nedokáže pochopit, že někomu se může vyplatit legitka a zároveň nejezdí každý den metrem a že to musí být kdovíjaký exot.

    Nemíchejte to prosím dohromady. Pro člověka v Praze vždy existuje nějaká (více či méně prudivá) cesta, jak se k validátoru dostat, i když denně metrem nejezdí. Pointa je v tom, že bez validátorů by to bylo výrazně pohodlnější oproti staré kuponové variantě. Tečka a víc k tomu už nemám co dodat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).