Hlavní navigace

Názor k článku Praha zprovoznila první chytré kadibudky. Měří zaplněnost a odemykají se mobilem od xf - " On ten politik je totiz predevsim nas...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 4. 2018 17:00

    xf (neregistrovaný)

    " On ten politik je totiz predevsim nas zamestnanec, a teprve potom vse ostatni, a tudiz mu kdokoli z nas muze a take ma poradne vynadat, a on ma tak maximalne sklapnou paty a rici "jiste pane"."

    Představ si, že máš firmu, zaměstnance, něco vyrábíš, nebo prodáváš. Což je nakonec smysl firmy. A tvé zaměstnance, každý má nějakou pracovní náplň, od každého očekáváš nějakou práci, jinak by jsi je nezaměstnával, bude úkolovat doslova každý kdo si vzpomene. Ano, začne úkolovat, protože to vidí tak, že on je zákazník, zákazník platí, tudíž tvé zaměstnance platí on. Takže jsou to, z jeho pohledu, jeho zaměstnanci, tak úkoluje. A jelikož náš zákazník náš pán, tak bude i vyžadovat úctu za své příkazy, odmítnutí příkazu nepřipadá v úvahu, jediná možná reakce co očekává je "jistě pane".
    Nu, to by ta tvá firma brzo zkrachovala. Tví zaměstnanci by dělali všechno možné, jen ne produktivní činnost, za kterou je platíš.

    Zamysli se nad tím, proč by to u státu mělo být jinak.
    Zamysli se nad tím, proč by "majitel" státní správy / samosprávy měl platit lidi za takovou činnost.
    Zamysli se nad tím, proč by měl daňový poplatník platit člověka za krmení trollů, jako je Lol P-cosi.
    Jakpak by se ti líbilo, kdyby jsi měl čekat třeba na novou občanku týdny a měsíce, protože "sorry jako", ale úřednice nemá čas dělat na tvé občance , protože poskytuje zábavu, dělá fackovacího panáka, krmí trolla, sklapává paty "jistě pane", odpovídá na nesmyslné dopisy, jako tu nakopíroval Lol P-cosi?
    Tohle chceš?

    Co se týče odpovědí v údajné lhůtě 30 dní, tak to řeší správní řád. Nastudovaný ho nemám, ale tolik zase vím, že ze zákona nevyplývá povinnost reagovat na úplně cokoli. Odpovídat musí na například dotazy, jež dávají smysl, poskytovat infirmace, vydávat závazná vyjádření například k stavbě, životnímu prostředí. Naopak nemusí reagovat na takové dopisy, jako zde nakopíroval Lol P-cosi. Zkus sám odpovědět na takovou sbírku výkřiků. No dobře, názorů. Jak by podle tebe měl úřad odpovídat na "názor" občana?

    Politika volíš ve volbách. Chtít ho, jak ty píšeš "nakopat", to je divoká forma anarchismu, násilná diktatura. Vlády menšiny, vlády poražených ve volbách. Tedy opak demokracie. Zajímá mě, koho volíš ty.

    No a jak mohu za současný stav já? No mohu, z asi 1/7 000 000. Přibližně. Úplně stejně jako ty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).