Hlavní navigace

Názor k článku Přechod na DVB-T2: Chybí infokampaň i ochota komerčních stanic vysílat v HD rozlišení od Ditys - Zlevňovat není třeba, stačí, při stávající ceně, změnit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2018 18:26

    Ditys

    Zlevňovat není třeba, stačí, při stávající ceně, změnit parametry služby, tedy SD->HD. Během roku 2020 přejdou všichni dobrovolně povinně na H265 standard, tedy technická překážka zde nebude. A poptávka po HD službách, která by akceptovala náklady na nový TV přijímač (STB) + pravidelné měsíční poplatky? Ti, kdo HD chtěli (mají vééélkou televizi), už nyní fungují přes IPTV, kabelovku nebo satelit. Jo a služby se skutečně zdražují, tedy elektřina, plyn, doprava, tedy vesměs věci, bez kterých se nelze, na rozdíl od TV (a zábavy obecně), obejít.
    P.S. Na zmíněném Skylinku dostaneme za 89 kachlí 30 HD programů. Pokud by např. Nova + Prima + Barrandov vysílaly svoje HD verze za nějakou přijatelnou cenu (tedy úměrně 50 Kč/měsíc), byl by to obrat při 200 000 platících asi 10 MKč měsíčně. Jen hypoteticky. To by tak stačilo na náklady systému, který by ony poplatky vybíral. A kruh se uzavírá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).