Hlavní navigace

Názor k článku Přechod na DVB-T2 se dostává do další fáze. Co zatím přinesl divákům? od ml - Já se radši už domovníka ani neptám, posledně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2018 16:04

    ml (neregistrovaný)

    Já se radši už domovníka ani neptám, posledně se koukal, jak kdyby spadnul z Marzu. Také se k tomu nemaji, a nejde o to, že by to neměl kdo udělat, anténáře máme ob tři baráky a většina lidí si s nima tyká, ale spíš se jim na to nechce dávat prachy. Zvlášť když jsou ty multiplexy deklarované jako pořechodové, tj. dočasné.
    Když se přecházelo na digitál, dělaly se úpravy STA až tři dny před vypnutím analogu, do té doby jsme měli vše beze změny od roku 91 kdy nám české a nějaké satelitní kabely posílali kabelovým pásmem (byl z toho docela poprask, protože ne všechny televize té doby měli hyperband). Později nám tímto způsobem posílali i čt24, ale přes kdovíco, protože zvlášť zvuk byl dost mizernej.
    Schválně jak u vás probíhala digitalizace, jestli tak jako u nás, tak si musíte počkat na opravdové vypnutí, nejen na vyklizení pásma českou televizí, namísto které tam přibudou jiné programy (jeden už tam je a určitě nebude trvat dlouho než budou následovat další, těžko očekávat, že by se vysílal multiplex jen se třemi programy (kinosvět, a nějaké dvě rádia)).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).