Hlavní navigace

Názor k článku Přechod na DVB-T2 se povedl, pandemii navzdory od Pamětník - Co není pravda na konstatování: "lidé mají možnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2020 7:13

    Pamětník

    Co není pravda na konstatování: "lidé mají možnost přijímat víc programů"? Kapacita DVB-T2 zvětšila své možnosti. Jak jí ale jednotlivé stanice využijí, to nenařizuje ani stát/ČTÚ, ani ITU. TV vysílání stále není charitou, musí si na sebe vydělat.

    Samotné SFN za naše problémy nemůže. Také díky tomu, že přechod probíhal dlouho a po regionech, přicházely problémy postupně a mohly se řešit až v době, kdy nastaly. "Spousta" je pro někoho 80%, pro jiného 12% míst, ale kdo ví, kolika % diváků se to skutečně dotklo a proč? Samotný princip pozemního vysílání nezaručuje 100% dostupnost a spolehlivost, ani stát to nevyžaduje, řeší to alternativní platformy a kromě jiného, právě proto zde jsou. Záleží také na distributorech, jak reagují na potřebu "dokrývačů", ani tento proces ještě asi neskončil.

    Nelze také pominout fakt, že DVB-T2 přinesl divákům stanice ČT v HD, lepší obraz "zadarmo" už poskytují i další komerční stanice. Za mne se tedy přechod povedl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).