Hlavní navigace

Názor k článku Předčíslí 910 - to není erotická linka, to je VoIP od Tomáš Kapler - až bude mít za pár let 910 číslo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 7. 2006 3:34

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    až bude mít za pár let 910 číslo každý druhý, tak to nikoho překvapovat nebude. Vždyť kdo ví co je přesně 7xx či 8xx.

    jestli se vám nelíbí 910, můžete si na voip zařídit jakýkoliv jiný prefix, voip není zákonem nijak definován (ono to jde i dost těžko) a jestli to pojmu jako klasickou telefonní linku, tak můžete mít klidně negeografické 8xx a nebo i 90x, no a nebo geografické, když mobilitu potřebovat nebudete. To že je v číslovacím plánu napsáno "Čísla s hodnotami 910 jsou určena pro účastnická čísla veřejně dostupných služeb elektronických komunikací založených na přenosu hlasu s IP protokolem (VoIP)." neznamená, že voip služby nemohou používat jiná čísla, ale to, že ne-voip služby nemohou používat 910 čísla. To že je to v číslovacím plánu je důležité proto, aby to museli operátoři směrovat.

    imho by to mělo mít nějaký 7xx prefix (je to mobilní služba), devítka má ale také smysl kvůli onomu technologickému omezení. Možná by nejzajímavější bylo přidělení 600x, které je volné, po roce 2010 se pak uvolní dokonce 60x, lidé by tak navíc získali možnost zachovat si současné mobilní číslo tím, že by si jej znovu pořídili pro svůj voip telefon.

    Co by mě ale zajímalo více je univerzální voip číslo. Je fajn že mám negeografické české číslo, proč ale probůh musím mít stále "české" takže vlastně geografické voip číslo?! To by byl teprv úžasný bordel v propojování ;)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).