Hlavní navigace

Názor k článku Přehled českých diskusních serverů II. od JitkaCL - To srovnani poctu prihlasenych na DS s vasi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2003 15:15

    JitkaCL (neregistrovaný)
    To srovnani poctu prihlasenych na DS s vasi konferenci neni priblizne, ale predevsim nesmyslne. A pokud by uz nekdo, napriklad reklamni arentura, potrebovala tato odlisna media srovnavat, tak vy velke DS srovnavala treba s listservrem Pandora.cz a ne s linuxovou konferenci. Ta je pravdepodobne nejvetsim "shromazdistem" linuxaku u nas, ale to je asi tak vsechno.
    Nema cenu tu mudrovat o poctu uctu a uz vubec ne treba pocty zprav. Uvedomte si, ze pocet zprav, ktere za den projdou diskuzakem, tak na to potrebuje treba i cely vas list servr nekolik let.
    Obavam se, ze k teto debate by vhodnejsi nekdo z administratoru, ci majitelu, jejiz sebevedomi je odvozeno od poctu uctu, klubu, mailu.... Mne i na tech nejvetsich servrech bylo dobre, kdyz na nich bylo jen tak 20 on-line lidicek.

    Uz jste se zeptal, kolik lidi na linux.cz zna kluby Linux pro zacatecniky?:-) Ja vim, tam to nejde, za takovy neodborny OT dotaz byste byl na sve koferenci ukamenovan. To je prave ten rozdil. Mne DS daly moznost, jak se osobne venovat lidem, kteri se chteli venovat urcitemu konicku. Pro zacatecnika je to dulezite a rekla bych, ze nejen pro zacatecnika. Nekomu treba udela radost, kdyz si mezi odbornym textem precte i "Ahoj, rada te zase vidim", pokud citi, ze je to uprimne. Mne takove sdeleni tedy radost udela.
    Vy mate ryze odbornou konferenci o Linuxu. Ja zase mela kluby, ve kterych predevsim slo o lidi a az pak o Linux. To je asi taky hlavni rozdil mezi mailinglisty a DS. DS jsou vic o lidech, o jejich setkanich, komunitach i se vsemi jejich kladnymi i zapornymi vlivy.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).