Hlavní navigace

Přehled set-top boxů pro české DVB-T2, úspěch Marie Terezie nebo novinky u satelitních operátorů

6. 1. 2018
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: archiv
TÝDENNÍ REVIZE – Věnovali jsme se i problémům slovenské sportovní stanice 213, rozvojovým plánům Digital Broadcasting nebo připomínkám satelitních operátorů k přechodu na DVB-T2.

Přehled těch nejlepších DVB-T2 set-top boxů

Vybrali jsme z loni testovaných výrobků kompatibilních s budoucím českým vysíláním v DVB-T2/HEVC ty nejlepší, nebo chcete-li nejzajímavější. Patřil by sem i Strong SRT 2221: set-top box se stabilním Androidem a DVB-T2/HEVC, ale jeho prodej byl bohužel ukončen. Za 1999 Kč to byl solidní výrobek nejen pro příjem pozemního nekódovaného vysílání. A takových s Androidem mnoho není. Přejeme šťastnou ruku při výběru a úspěšný start do nového roku!

Hledáte set-top box pro české DVB-T2? Prostudujte si to nejlepší z našich loňských testů

V@Box XTi-3442/3452: příjem českého DVB-T2 trochu jinak. Přímo přes domácí síť

Úspěšná a koprodukční Marie Terezie

Dvoudílný snímek se věnoval nejen dění na císařském dvoře, ale i politickému vlivu Marie Terezie, která vládla více než čtyřicet let. Úvodní díl minisérie mapující životní osudy jedné z nejvýznamnějších žen nejen habsburské monarchie vidělo, podle měření agentury ATO – Nielsen Admosphere, 2,037 mil. diváků starších 15 let a podíl na publiku dosáhl 42,4 %. Marie Terezie se tak stala nejsledovanějším pořadem novoročního dne. U druhého dílu se sledovanost dokonce ještě zvýšila.

Výpravná Marie Terezie už dnes večer. Podívejte se na videa i nejnovější fotogalerii

Sledovanost Marie Terezie přesáhla 2 mil. diváků. Anděl páně 2 celkově 3,7 mil.

Druhý díl Marie Terezie opět překonal hranici dvou milionů diváků

Digital Broadcasting zveřejní plány rozvoje

Jak se píše v pozvánce na setkání, které proběhne příští úterý 9. ledna dopoledne, stávající celoplošná síť MUX 4 vytvořila konkurenční prostředí v oblasti zemského šíření televizních programů ve standardu DVB-T. Přechodová síť 13 by měla umožnit jeho zachování i po přechodu na nový standard zemského vysílání DVB-T2. Setkání by se měl zúčastnit Radim Pařízek z pozice majitele společnosti, Martin Roztočil jako ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting a Jakub Juhas, její technický ředitel. DVB-T2 vysílání přechodové sítě 13 by se tak v nejbližší době měli dočkat i diváci v Brně a v Ostravě.

Příští úterý představí Digital Broadcasting rozvojové plány své přechodové DVB-T2 sítě

Radim Pařízek, majitel Digital Broadcasting.

Finanční problémy sportovní televize 213

Jak informoval server Strategie.sk, slovenská Rada pre vysielanie a retransmisiu zahájila loni na podzim proces odnětí licence televizní stanice 213. Zahájení správního jednání potvrdila citovanému serveru Lucia Michelčíková, mluvčí regulačního orgánu. Stanici už delší dobu trápí finanční problémy, které měly být také důvodem pro prosincové ukončení vysílání ze satelitu Astra 3B. Ten pro distribuci ke koncovým zákazníkům využívá třeba česko-slovenská platforma Skylink a na českém a slovenském území ho přijímají řádově stovky tisíc diváků.

Sportovní stanici 213 hrozí ztráta licence, včera ukončila FTA vysílání na satelitu Thor

Název stanice odkazuje k pozicím na bedně vítězů.

Změny v regionální DVB-T síti 8

Změny se týkají Českých Budějovic, potažmo celých jižních Čech, které nyní budou mít horší pokrytí, dále pak Plzně a také Pardubic. Začátkem letošního roku tak nebudou moci diváci naladit programy Barrandov Family, Óčko Expres, Sport 5, Regionálnítelevize CZ, TV Noe, Tuty TV nebo Šlágr 2 na území jižních Čech, Plzně nebo Pardubic. Zájemci musí proto přeladit televizor na nový kanál.

O silvestrovské půlnoci skončilo pozemní vysílání RS8 na původních kanálech ve třech regionech

Regionální síť 8 - pokrytí  podle ČTÚ k 2. lednu 2018. Podrobnější mapa na odkazu níže.
Autor: ĆTÚ

Regionální síť 8 – pokrytí podle ČTÚ k 2. lednu 2018. 

Satelitní operátoři opět proti DVB-T2

Český telekomunikační úřad představil návrh plánu na využití rádiového spektra pro kmitočtové pásmo 174–380 MHz, ve kterém stanoví technické parametry a podmínky využití rádiového spektra radiokomunikačními službami. Zapojené strany mohly k tomuto záměru uplatnit své připomínky do konce loňského prosince. Své připomínky uplatnila při této příležitosti i Česká asociace satelitních operátorů, podle níž dochází k narušení hospodářské soutěže, nedovolené veřejné podpoře poškozující mj. satelitní platformu, jakož i k poškozování práv a zájmů spotřebitelů právě v souvislosti se stávající implementací nového standardu zemského televizního vysílání DVB-T2 na území České republiky.

Satelitní operátoři shrnuli své připomínky k plánované podobě přechodu na DVB-T2


Autor: ČASO

Přehled státní podpory podle prezentace České asociace satelitních operátorů.

Novinky u Skylinku a dalších operátorů

„Vysilatel programů Travel Channel HD, Food Network HD a Fine Living HD se nedohodl s provozovatelem satelitní platformy Skylink, společností M7 Group S. A., na pokračování distribuce těchto programů na satelitu Astra 23,5 °E. Uvedené programy tak od 3. 1. 2018 přestávají být součástí balíčků Kombi, Multi HD a Komplet,“ píše se v zaslané tiskové zprávě. Naopak dobrou zprávou je zařazení nového hudebního programu C Music TV, který přináší klasickou hudbu v moderním pojetí, filmovou hudbu, rozhovory s umělci a mj. také živá vystoupení a reportáže ze zákulisí. Vysílá 24 hodin denně v anglickém jazyce a bez reklam.

Skylink spouští iConcerts v HD, naopak stažen je například Travel Channel HD

Technické detaily kanálu C Music TV, novinky v nabídce Skylinku

Lednová Skylink Ochutnávka je už skoro tady. A bude opět filmová a v HD

Digi TV rozšiřuje programovou nabídku o kanál CS film

Minimax lednovou ochutnávkou Towercomu

Nejzajímavější satelitní kanály, které zahájily vysílání během prosince

Nové hvězdy na satelitním nebi. Novinky ve vysílání od 23. do 31. prosince

Programové novinky televizí

Web Nova Plus připravil pro fanoušky Rallye Dakar nový pořad z vlastní produkce, který nabídne pohled do zákulisí tohoto „nejatraktivnějšího a zároveň nejtěžšího motoristického závodu světa“.

Nova láká na online pořad, letošní Dakar divákům zprostředkuje závodník Macháček

Na úvod nového roku připravila televize Prima pro své diváky třináctidílný historický seriál 1890 z produkce slovenské televize Joj. Seriál nabídne příběh situovaný do konce devatenáctého století a jeho děj se odehrává v lokacích slovenského Gemeru a okolí zámku Betliar. 

Prima od tohoto pátku uvede slovenský historický seriál 1890

BRAND24

Seriál Hrdinská výprava chrabrého prince Ivandoa je složen z deseti tříminutových epizod a v rámci české verze kanálu Cartoon Network bude mít premiéru v pondělí 22. ledna v 16:35 hodin. Následně bude vysílán každý den vždy ve stejný čas, naposledy se čeští diváci s Ivandoem setkají ve středu 31. ledna. 

Cartoon Network představí českým divákům hrdinskou výpravu chrabrého prince Ivandoa

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).